Keçiboynuzu Kürü Nedir, Nasıl Yapılır?

“Harnup” ismiyle de bilinen keçiboynuzu, dünya üzerindeki en şifalı bitkilerden sayılır.
Zengin besin içeriği ve farklı tüketim şekilleriyle birçok derde deva olur. Keçiboynuzunu siz
de toz, un, atıştırmalık, şurup, hap, pekmez, kür gibi farklı hallerde tüketebilir
faydalarından yararlanabilirsiniz.
Yazımızın içeriğinde keçiboynuzu kürü hakkında detaylı bilgiye ulaşmanızı istedik.
Keçiboynuzu kürü nedir, keçiboynuzu kürü faydaları nelerdir, keçiboynuzu kürü nasıl
yapılır? gibi birçok sorunun cevabı için buyurun detaylara…

1. Keçiboynuzu Kürü Nedir?

Keçiboynuzu kürü, birkaç keçiboynuzunun suyla kaynatılıp demlenmesiyle elde edilen bir
karışımdır. Tamamen doğal ve yapımı çok kolaydır. Düzenli tüketildiğinde birçok
rahatsızlığın çözülmesine yardımcıdır. Siz de sağlığınıza iyi gelecek bir karışım hazırlamak
isterseniz keçiboynuzu kürünü kolayca hazırlayıp tüketebilirsiniz.

2. Keçiboynuzu Kürü Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu kürü, sağlık için en faydalı seçeneklerden biridir. İşte, keçiboynuzu kürü
faydalarından bazıları:

● Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

● Antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasını sağlar.

● Antibiyotik özelliği sayesinde balgam söker, öksürüğü keser. Böylelikle akciğer
sağlığını destekler.

● Lifli içeriğiyle sindirim sistemini harekete geçirerek zayıflamaya yardımcı olur.

● Anti bakteriyel özelliği sayesinde ağız ve diş sağlığını korur.

● Kan hücresi üretimini destekleyerek kansızlık problemine iyi gelir.

3. Keçiboynuzu Kürü Nasıl Yapılır?

Siz de bu faydalı içeriği hayatınıza katmak ve ondan bolca yararlanmak için keçiboynuzu
kürü yapmak isteyebilirsiniz. Peki, nasıl? İşte, tüm detaylarıyla keçiboynuzu kürü yapılışı:

● Uygun büyüklükte bir tencere içerisinde yarım litre suyu kaynatın. Daha sonra
parçalara ayırdığınız 6 adet keçiboynuzunu kaynamış suyun içerisine ekleyin.

● Tencere kapağını kapatın. Kısık ateş üzerinde 3 dakika kadar bekletin.

● 3 dakikanın sonunda tencereyi ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 20 dakika
demlenmeye bırakın.

● Demlenen karışım ılıyınca süzerek bir kavanoz içerisine aktarın.

● Keçiboynuzu kürü hazır. Doktorunuza danıştıktan sonra sabah ve akşam olmak
üzere aç karna tüketebilir, şifa bulabilirsiniz.

● Tam anlamıyla bir fayda elde edebilmek için keçiboynuzu kürünü bir hafta boyunca
uygulayıp sonrasında 1 hafta ara vermeniz ve bu şekilde 3 ay boyunca devam
etmeniz gerektiğini unutmayın.

 

Paşabahçe Breakfast kavanoz ile yaptığınız keçiboynuzu kürünü doğru bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Zazella Keçiboynuzu Kreması ile keçiboynuzunun faydalarından kahvaltıda da faydalanabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.