Kek Aşkı Durulmayanlara: Kek Kalıbı Alırken Bunlara Dikkat Edin

İyi pişmiş, yumuşacık ve tam tadında bir kek; çayın en iyi yoldaşlarından biridir. Çocuktan
yetişkine çoktur gönül vereni. Siz de kek âşıklarındansanız iyi bir kek tarifinin dışında iyi bir
kek kalıbına da ihtiyacınız var demektir. Çünkü nefis bir kekin en önemli sırlarından biri de
içinde piştiği kalıbıdır. Peki, iyi bir kek kalıbı nasıl seçilir? Yazımızın devamında kek kalıbı
alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Buyurun, detaylara birlikte
bakalım…

1. Alüminyumdan Uzak Durun

Anne keklerinin bu kadar lezzetli olmasının sırlarından biri de alüminyum tepsilerdir. Eski
zaman mutfaklarında sıklıkla kullanılıp kekin çok iyi pişmesini sağlasalar da alüminyum
tepsilerin sağlıklı bir seçim olduğunu söylemek pek mümkün değil. Isıya maruz kaldığında
kanserojen bir etki yarattığı için kek kalıbının alüminyum malzemeden olmamasına dikkat
etmelisiniz.

2. Silikon Kalitesine Dikkat Edin

Silikon gereçler, etkili bir deneyim sunmaları ve şık görünümleri sayesinde son dönemlerde
mutfaktaki en önemli yardımcılar haline geldi. Silikon kek kalıpları da o yardımcılardan biri.
Peki, ya doğru bir tercih mi? Silikon kek kalıpları kekin güzel bir şekilde pişip kabarmasını
sağlıyor ancak bu noktada kaliteli bir silikondan yapılmış kek kalıbı olmasına dikkat
etmeniz çok önemli. Aksi takdirde hem keki kalıptan çıkarırken büyük zorluk
yaşayabilirsiniz hem de silikon kokusu keke sinerse kanserojen bir etki oluşabilir.

3. Çok Kabarmasından Vazgeçebilirsiniz

Lezzeti ve yumuşaklığı iyi bir kek için seramik kek kalıbı en iyi tercihlerden biridir. Üstelik
diğer kek kalıplarına göre daha ekonomik bir fiyata sahip olması da tercih sebebi olabilir.
Eğer ki dikkatsizlik sonucu kırılmazsa uzun ömürlüdür, kolay temizlenebilir. Olumsuz yanı
ise bu kalıplarda kek orta derecede kabarır, çok pofuduk bir kek elde etmek yerine daha
yayvan bir sonuç elde edebilirsiniz. “Yok, ben pofuduk kek severim.” derseniz seramik kek
kalıbı konusunda tekrar düşünebilirsiniz.

4. Ağırlığını Göze Alın

Kek kalıpları arasında hem lezzetli hem de sağlıklı bir sonuç için önerilen seçeneklerden biri
de döküm kek kalıbıdır. Gerçekten de kusursuz bir sonuç elde etmenizi, kekin kalıptan
kolayca çıkmasını sağlar. Ancak temizlik aşaması da çok ağır olmasından dolayı hayli zorlu
olabilir. Eğer ki “Yok, ben onu yıkarken taşıyacak gücü bulamam, uğraşamam.” derseniz
döküm kek kalıbından vazgeçebilirsiniz.

5. Granit Olmasa Daha İyi

En çok tercih edilen kek kalıplarından biri de granit malzemeyle yapılanlarıdır. Hem
ekonomik bir fiyata sahiplerdir hem de tam kıvamında kek sonuçlarına imza atarlar. Ancak
granit malzemenin sağlık açısından çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Sağlıksız etkileri biraz
olsun dizginleyebilmek için kek hamurunu yağlı kağıt üzerine dökerek pişirebilirsiniz ama
en iyisinin granit malzemeden uzak durmak olduğunu unutmayın.

6. Cam En İyisi Olabilir

Ekonomik yoldan en iyi sonuçlara ulaşmayı istiyorsanız cam kek kalıplarını tercih
edebilirsiniz. Isıyı çok fazla ilettikleri için kekin kısa sürede ve iyi bir şekilde pişmesini
sağlayan en sağlıklı seçeneklerdendir. Tek riski yapışmasıdır. Bunu önlemek için de kalıbı
bolca yağlamak problemi çözmenize yardımcı olacaktır.

 

Birbirinden lezzetli kekler için kullandığımız malzemelerde çok önemlidir. Hem bütçenize uygun hm de kaliteli kek kalıplarını sipariş etmek için hemen tıklayın.