MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bamya Turşusu Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK'DK
  • PİŞİRME'DK
  • KİŞİ SAYISI Porsiyon

Merhaba MigrosTV izleyicileri! Bugün sizlere lezzetli bir bamya turşusu tarifi sunuyoruz. Şef Halil Şımır ile birlikte adım adım bu nefis turşuyu nasıl yapabileceğinizi gösteriyoruz. Bamya turşusu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Ev yapımı bamya turşusu, sofralarınıza lezzet katacak ve misafirlerinizi büyüleyecek. Şimdi hemen videoyu izleyin ve bu harika tarifi deneyin! MigrosTV’de daha fazla lezzetli tarif ve pratik ipuçları sizi bekliyor.

Diğer turşu tariflerini izlemek için hemen tıklayın!

MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz!

Bamya Turşusu Tarifi
MALZEMELER
  • Sarımsak

    4 diş
  • Bamya (turşuluk)

    400-500 gram
  • Tuz (salamuralık)

    1 yemek kaşığı
  • Toz şeker

    1 çay kaşığı
  • Limon tuzu

    4-5 adet
  • Üzüm sirkesi

    1 çay bardağı
  • Sıcak su

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak, sterilize ettiğiniz kavanoza sarımsakları atın.

  • 2. Adım

    Bamya tanelerini kavanoza dikkatlice yerleştirin, fazla bastırmadan düzgünce sıralayın.

  • 3. Adım

    Şimdi sırayla turşuluk tuzu, toz şekeri, limon tuzunu, üzüm sirkesini ve turşuyu kıtır kıtır hale getirecek kaynar suyu ekleyin.

  • 4. Adım

    Kapağı sıkıca kapatın, kavanozu iyice sallayın ve ters çevirip yaklaşık 24 saat boyunca bekletin.

  • 5. Adım

    24 saat sonra kavanozu düz çevirin ve 15 gün boyunca serin ve kuru bir yerde bekletin. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz!