Kıymayı Güvenle Saklamak İçin Bunlara Dikkat Edin

Kıyma, mutfaklarda en çok kullanılan besinlerden biridir. Nefis bir köfte, güzel
bir sebze yemeği, çorba, kimi zaman bir börek için vazgeçilmez bir seçenektir.
Bu nedenle birçoğumuz alışverişe çıktığında uzun süre tüketmek ve dilediği her
an kolayca ulaşabilmek için kıymayı bir miktar fazla alır. Fazla alınan kıymanın
doğru bir şekilde saklanabilmesi en önemli adımdır.
Yazımızın devamında kıymayı taptaze saklamanın yöntemlerinden bahsettik.
Siz de bu yöntemler sayesinde kıymayı güvenle saklayabilirsiniz. İşte,
detaylar…

1. İnce İnce Paketleyin

Dondurduğunuz kıymayı kullanmak istediğinizde en çabuk yoldan erimesini
dilersiniz. O halde size çözdürme aşamasını kolaylaştırmak için güzel bir
önerimiz var. Kıymayı buzluğa yerleştirmeden önce paket içerisinde yaklaşık
bir parmak kalınlığında olacak şekilde ince bir forma sokun. Bu sayede hem
kıymanın buzlukta daha az yer kaplamasını hem de kıymayı buzluktan
çıkardığınızda buzun daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayabilirsiniz.


2. Porsiyonlara Ayırın

İster kalabalık bir aile olun isterseniz de yalnız yaşayan bir insan olun. Kıymayı
güvenli bir şekilde saklayabilmek için buzluğa yerleştirmeden önce
tüketebileceğiniz kadar porsiyonlara ayırıp öyle paketleyin. Bu sayede
erittiğinizde fazla gelen kıymayı tekrar dondurma gibi bir hataya düşmemiş
olur, bakterilerin üremesini önler, kıymayı daha taze bir şekilde güvenle
tüketebilirsiniz.


3. Kavurun

Aldığınız kıymayı daha uzun süre güvenle saklayabilmek için en etkili
yöntemlerden biri de kıymayı kavurmaktır. Tüketeceğiniz kadar kıymayı
soğanla birlikte kavurun ve soğuttuktan sonra paketleyerek buzluğa koyun. Bu
sayede hem kıymanın tazeliğini koruyabilir hem de karnıyarık, börek gibi
yemeklerin yapım sürecinde pratiklik elde edebilirsiniz.


4. İyice Kapatın

Kıymayı güvene saklayabilmek için poşet ya da kaplardan yararlanabilirsiniz;
ancak buradaki en önemli nokta poşet ya da kabın düzgün bir şekilde
kapatıldığından emin olmaktır. İçinde kıyma olan poşet ya da kabı sıkıca
kapatmaya dikkat edin. Bu sayede kıymanın hava ile temasını keser, ömrünü
uzatabilirsiniz.

5. Tarih Yazın

Kıymanın ömrünü uzatmak için her ne kadar tüm detaylara dikkat etseniz de et
ürünlerinin belirli bir ömrü vardır. Kıymayı buzlukta en fazla 6 ay boyunca
saklayabilirsiniz, 3-4 ay arasında tüketmekse lezzet açısından daha idealdir. Bu

zaman dilimlerini takip edebilmek için de paketin üzerine kıymayı buzluğa
eklediğiniz günü not aldığınız bir kâğıt yapıştırın. Bu sayede kıymanın unutulup
bozulmasını engelleyecek, güvenle ve ağız tadıyla tüketebileceksiniz.