Kızartma Yapmanın 5 Püf Noktası ile Elveda Batan Mutfaklar!

Bir kızartma günlüğü; “Mutfak battı!”. Neden battı çünkü yağlar artistik patinaj peşinde koşarken, yiyecekler adeta ‘yağ çekme savaşı’na girdi. Bunun bir de yanan kızartmaları var, yağ emenleri var, var da var yani. Biz bu kızartma meselesine kökten bir çözüm getirelim istedik ve sizin için işin püflerini araştırmaya koyulduk.

kızartma yaparken

1- Balık kızartmadan önce, kullanacağınız mısır ununu elekten geçirin. Topaklanmış mısır unları, balığın lezzetini ve şeklini bozacaktır. Ayrıca ele sinen balık kokusunu gidermek için de bir fikrimiz var.

somon

2- Yağın içine bir çimdik tuz atarsanız, sıçramasını önlemiş olursunuz.

tuz

3- Biber, domates vb. gibi sebzeleri bütün olarak kızartmak istiyorsanız, üzerlerine önceden kürdan ile minik delikler açın. Böylece patlamayacaktır.

sebze

4- Yağın kararmaması için kızartma işlemine patatesten başlamanız gerekir; havuç ya da biber gibi sebzeler, yağın kararmasına neden olacaktır.

biber

5- Kızartma yağını birden çok kullanacaksanız, yağı süzdükten sonra ısı ve ışık geçirmeyen bir bölümde saklayın.

kızartma yaparken püf noktası

Madem bugün kızartma yapmak var aklınızda, o halde kızartmanızın yanına yakışacak şu yiyeceklere de göz atmayı ihmal etmeyin!