Kolay Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken içimiz yeni heyecanlarla, aklımız yeni
hedeflerle, etrafımız güzel hazırlıklarla kaplanır. Çam ağacı süslemek,
sevdiklerimize küçük hediyeler almak gibi yılbaşı kurabiyesi yapmak da o
hazırlıklardan biridir. Siz de yılın son günlerini güzelleştirmek istiyorsanız
doğru yerdesiniz! MigrosTV, yılbaşının en güzel lezzeti olan yılbaşı kurabiyesini
sizin için hazırladı.

Zencefilli yılbaşı kurabiyesi, yeni yılın geldiğini hissettiren en önemli
detaylardan biridir. Pişirme sırasında yayılan mis kokusuyla evinizi yılbaşı
ruhuna doyurur, içinizi güzel hislerle kaplatır. Birbirinden güzel şekilleri ve
süslemeleriyle küçükten yetişkine herkesin kalbini çalar. Üstelik bol zencefili,
bazen de tarçınıyla hatırı sayılır faydaları da içinde barındırır.

Siz de yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır merak ediyorsanız güzel bir yılbaşı
geleneği olan zencefilli kurabiyelerle tanışmak, yılın son günlerinin heyecanına
yılbaşı kurabiyesini de ortak etmek isterseniz böyle buyurun! MigrosTV'nin
özenle hazırladığı yılbaşı kurabiyesi tarifi ile yeni yıla evinizde lezzetli mi lezzetli
kurabiyeler ile girin. Terapi gibi gelecek pratik yapımıyla kendinizle ya da
sevdiklerinizle hoş vakitler geçirin. Kurabiye kalıplarıyla farklı şekiller verip
glazür, şekerlemeler ve pasta süsleriyle renklendirin.

İşte; çayınıza da çok yakışacak, nefis mi nefis, kolay yılbaşı kurabiyesi tarifi:
– 1 adet yumurtanın sarısı, 125 gram tereyağı ve 110 gram esmer şekeri
iyice çırpın.

– Daha sonra 3 su bardağı un, ½ su bardağı bal, 1 tatlı kaşığı kabartma
tozu, 3 çay kaşığı toz zencefil ekleyerek iyice karıştırın.

– Kıvama gelen hamuru 5 mm kalınlığında açarak yılbaşı kurabiye
kalıplarıyla kesip önceden 160 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika
kadar pişirmeye bırakın.

– Son olarak pişip soğuyan kurabiyelerin üzerini bir miktar şeker hamuru
ve süsleme malzemeleriyle dilediğinizce süsleyerek yılbaşı kurabiyesi
süslemesini tamamlayın.

– Yılbaşı kurabiyeleri hazır, özel tabaklarda servis edebilirsiniz.