Püf Noktalarıyla Köri Sos Nasıl Yapılır?

Hint mutfağının gözde baharatlarından biri olan köri, sos haline dönüştüğünde
yemeklere eşsiz bir lezzet kazandırır. Kanser hücrelerini azaltma, soğuk
algınlıklarını iyileştirme, hafızayı güçlendirme, eklem ağrılarını azaltma gibi
birçok faydasıyla şifa kaynağıdır.
Uzun yıllardır Türk mutfağında da sık kullanılan; tavuk, balık, et yemeklerine ve
makarnaya çok yakışan köri sos sizin de favorileriniz arasındaysa yazımızın
devamında püf noktalarıyla köri sos ve köri soslu tavuk yapılışını
öğrenebilirsiniz. Buyurun detaylara; işte, köri sos tarifi:
– Bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp 1 fincan unu
ekleyin.
– Unu tereyağı ile kokusu çıkana, renk değiştirene kadar kavurun.
– Ardından 1 tatlı kaşığı köri ekleyip kavurmaya devam edin.
– Daha sonra 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiberi ekleyip
kısık ateş üzerinde koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
– Koyulaşan köri sosu dilediğiniz yemeğe ekleyip tüketin.

Köri Sos Yapılışında Püf Noktaları:
– Unu kavururken sürekli karıştırmayı ve ateşi tam kararında ayarlamayı
unutmayın. Aksi takdirde un, yanabilir ve kötü bir kokuya sahip olarak
yemeğin lezzetini bozabilir.
– Süt yerine hazır krema kullanabilirsiniz ancak kremanın kesilmemesi için
en son aşamada eklemeye dikkat etmelisiniz.
– Köri sosun keskin bir lezzete sahip olmasını istiyorsanız köri baharatını
bir gece önceden bir miktar zeytinyağıyla karıştırarak buzdolabında
bekletebilirsiniz.

Körili Tavuk Tarifi
Nefis köri sosunuz hazır, şimdi onu güzel bir tarifle değerlendirme zamanı! Köri
sosun en çok yakıştığı seçeneklerden biri olan nefis tavuk tarifi için hemen
sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Köri sosunun çok yakışacağını düşündüğümüz önerilerimiz var!

Köri sosunun en çok yakıştığı yemeklerden köri soslu tavuktur. Kolayca satın almak için hemen tıklayın.

Köri soslu makarna da lezzetle tüketebileceğiniz harika bir yemek olacak. Kolayca satın almak için tıklayın.