Kurban Bayramı’na Sos Katın: Kırmızı Et İçin En Leziz Marine Sos Tarifleri

Kurban Bayramı kavurma olmadan geçmez ama bu bayram biraz farklılık da
fena olmaz, diyorsanız böyle buyurun. Kırmızı etin lezzetini katlayacak,
yumuşacık pişmesini sağlayacak marine sos tariflerini sizin için derledik. İşte,
detaylar…

1. Izgara ya da Mangal için Marine Sos

Kurban Bayramı’nda güzel bir ızgara ya da mangal keyfi yapmak istiyorsanız
limon, sirke gibi asitli malzemeler içeren sos tarifi #sizeiyigelecek
İşte, yoğun lezzet sevenlerin bayılacağı bol baharatlı kırmızı et marine sosu
tarifi:

  •  Geniş bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı, rendelenmiş 1 diş
    sarımsak, yarım ölçü limon/soya sosu/ sirke, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1
    tatlı kaşığı biberiye/kekik, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon,
    pişirmeden hemen önce göz kararı tuz ekleyip güzelce karıştırın. (Etin
    miktarına göre marine malzemelerinin miktarını artırıp azaltabilirsiniz.)
  •  Ardından oda sıcaklığında bir süre dinlenmiş etleri ekleyin ve hava
    almayacak şekilde marine sosla iyice kaplayın ve üzerlerini bir kapakla
    kapatın. Bu şekilde 1 saat mümkünse 24 saat boyunca bekletip iyice
    lezzetlenmesini sağlayın.

2. Az Malzemeli Kırmızı Et Marine Sos

Kimileri zengin malzemelerde yapılmış marine soslardan pek hoşlanmayabilir.
Onlar için sıradaki tarifimiz pek uygun. Keskin tadıyla rahatsız etmeyecek, ete
yaptığı ufak dokunuşuyla iç gıdıklayacak bu marine sosu kolayca
hazırlayabilirsiniz. Buyurun tarifimizin detaylarına:

  •  Geniş bir kap içerisine oda sıcaklığında bir süre dinlenmiş etleri ekleyin.
    Üzerlerine göz kararı iri taneli kaya tuzu, karabiber, kırmızı toz biberi
    karıştırın.
  •  Ardından yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin. Etleri marine sosa iyice
    bulayın ve bir kapakla üzerlerini kapatın. Bu şekilde en az 4-8 saat
    mümkünse 24 saat boyunca bekletip iyice lezzetlenmesini sağlayın.

Kırmızı Eti Marine Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kırmızı eti ilk kez marine etmek istiyorsanız hatırlatmamız gereken bazı noktalar
var. İşte, onlardan bazıları…

  •  Marine etmek istediğiniz eti dövdürmeyin ve kendi kalınlığında bırakın.
    Kesim yapıldıktan sonra etin bir süre dinlenmiş olması marine aşaması
    için yeterlidir.
  •  Marine sosunu buladıktan sonra eti buzdolabında bekletin ve asla
    buzlanmamasına dikkat edin.
  •  Marine işlemi için geniş kaplar tercih edebileceğiniz gibi sağlam kilitli
    poşetler de tercih edebileceğinizi unutmayın. Bu sayede etin her yerinin
    daha kolay bir şekilde soslanmasını sağlayabilirsiniz.
  •  Marine yönteminde geniş bir kap tercih edecekseniz bekletme süresinin
    etkili olması için kabın ağzını kapatmaya dikkat edin. Eğer kilitli poşet
    tercih edecekseniz mutlaka havasını almaya dikkat edin. Bu şekilde
    bakterilerin üremesini önleyebilirsiniz.
  •  Eti marine ettiğiniz sos eğer ki artarsa başka yemekler için kullanmayın.
    Aksi takdirde bakteri üremesinden dolayı gıda zehirlenmelerine yol
    açabilirsiniz.
  •  Marine ettiğiniz eti pişirdikten sonra hemen tüketmek yerine en az 5
    dakika beklettikten sonra tüketmeye dikkat edin. Bu sayede et suyunu
    salacağı için daha lezzetli bir deneyim sunacaktır.

 

Harika soslar hazırlarken size yardımcı olacak ürünleri Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.