Kusursuz Sufle Yapmanın 7 Püf Noktası

Sufle, çikolatalı tatlılar kategorisinde en sevilen seçeneklerden biridir. Tatlı
krizlerinin en güzel reçetesi, çikolatanın en akışkan halidir. Hakkıyla
yapıldığında mutluluk seviyesini doruklara çıkarır, kaşıklamaya doyulmaz. Siz
de bu eşsiz lezzeti çok sevenlerdenseniz ve onu evde yapmayı deneyecekseniz
böyle buyurun. Ev yapımı sufle için ihtiyacınız olan püf noktaları yazımızın
devamında sizi bekliyor. İşte, detaylar…

1. Oda Sıcaklığında ve Tam Ölçüsünde Malzemeler Kullanın

Birçok tarifte olduğu gibi sufle tarifinde de oda sıcaklığında malzemeler
kullanmak önemli. Bu sayede homojen bir karışım elde etmeniz kolaylaşacaktır.
Diğer yandan malzeme kullanımında özgür olmayıp göz kararına veda etmeniz
gerektiğini unutmayın. Tarifte yer alan ölçülere birebir uymak, sufle yapımında
en iyi sonuç için en önemli kurallardan biridir.

2. İyice Çırpın

Sufle yapımında başarıya ulaşmak için vazgeçmeniz gereken bir diğer
alışkanlık da aceleci olmaktır. Sufle tarifi, sabır gerektirir. Malzemelerin iyice
çırpılması, birbirleriyle güzel bir şekilde kaynaşmaları önemlidir. Bu aşamada
özellikle yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpmayı sakın unutmayın.

3. Yumurtayı Katlayarak Karıştırın

Sufle yapımında en önemli malzeme yumurtadır. İlk olarak yumurta akını çok iyi
bir şekilde çırpmanız gerekir. Daha sonra yumurta sarısını, yumurta akına tahta
kaşık ya da silikon spatula yardımıyla katlayarak eklemelisiniz. Bu sayede sufle
hamurunun sönmesini engeller, pişerken iyi kabarmasını sağlayabilirsiniz.

4. Süt Ekleyin

Sufle yapımında en önemli noktalardan biri de yumuşak bir hamur elde
etmektir. Eğer ki un ölçüsünü fazla kaçırır, hamurun çok katı olmasına neden
olursanız bir miktar süt kurtarıcınız olabilir. Eklediğiniz süt sayesinde sufle
hamuru ideal kıvamına geri dönebilir.

5. Pişirme Detaylarına Dikkat Edin

Kusursuz bir sufle için pişirme aşamasına gereken özeni göstermelisiniz.
Bunun için öncelikle doğru pişirme kaplarını tercih edin. Seramik kâse, toprak
güveç, alüminyum folyo kaplar en ideal olanlar arasındadır. Diğer önemli nokta
ise mutlaka fırını önceden ısıtmanız gerektiğidir. Sufleyi fırına verdikten sonra
ise en fazla 10-15 dakika sonunda fırından çıkarmayı sakın unutmayın.

6. Fırın Kapağını Açmayın

Sufle yapımında sabırlı olmanız gerektiğini söyledik. Eğer ki yumuşacık ve tam
kararında kabarmış bir sufle yemek istiyorsanız pişirme aşamasında da sakince
beklemeli, fırın kapağını sık sık açıp kontrol etmeye kalkışmamalısınız. Aksi
takdirde fırın ısısının değişmesi nedeniyle suflenin sönmesine neden
olabilirsiniz.

7. Hemen Tüketin

Ortaya mükemmel bir sufle çıkardınız ancak “Şöyle biraz beklesin, yemekten
sonra tüketiriz.” dediyseniz kaybettiniz. Çünkü yemekten sonra sizi bekleyen
manzara muhtemelen iştah kabartan değil de sönmüş bir sufle olacaktır. Sufle;
tazesiyle tüketilmesi gereken, bekletilmekten asla hoşlanmayan bir lezzettir.
Dolayısıyla sufle yapımını piştiğinde hemen tüketebileceğiniz bir zamana denk
getirmeniz son derece önemlidir.

Güzel bir sufle tarifini hemen denemek isterseniz baş şefimiz Umut Reçber
sizin için anlattı. Fıstıklı sufle tarifinin detayları için sayfamızı ziyaret
edebilirsiniz:

Umut Şef’ten Migros Ev Lezzetleri : Fıstıklı Sufle

 

Hazır suflenizi ya da sufle yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri Migros Sanal Market üzerinden sipariş verebilirsiniz. Sipariş oluşturmak için hemen tıklayın.