Levrek Nasıl Pişirilir?

Soğuk denizlerde yaşayan bir balık türü olan levrek, insan sağlığı için oldukça yararlıdır. Kalp hastalıklarını ve kolesterolü dengelemesiyle bilinir, aynı zamanda bolca A ve D vitamini içerir.

 Her balık gibi levrek balığına da soframızda geniş bir yer açmak, oldukça iyi olacaktır. En güzel levrekleri seçmek yetmez, onları ancak uygun pişirme yöntemleri ile birleştirirseniz istediğiniz lezzeti bulabilir, sonuçlar ile mutlu olabilirsiniz. 

Levrek; yağ dengesi sebebi ile tava, ızgara, fırın ve buharda pişirilmeye uygundur.

levrek-tava

Levrek Tava Tarifi

·      Öncelikle levrekleri balıkçıdan alırken fileto halinde hazırlatın.

·      Pişirmeden önce filetoları tuzlayıp unlayın. 

·      Filetoları daha önceden kızdırmış olduğunuz yağa bırakın. Her iki tarafı 4-5 dakika kızartın.

·      Pişen fileto dilimlerini fazla yağı çekmesi için peçete serdiğiniz tabağa dizin. 

Servis Önerisi: Servis tabağını limon dilimi, maydanoz ya da roka yaprakları ile süsleyin.  

Daha detaylı anlatım için arama çubuğuna “Levrek Tava Tarifi” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz.

firinda-levrek

 Levrek Fırın Tarifi: 

·      Balıkların sırtına kolay pişmeleri için bir çizik atın.

·      Levrekleri daha önce zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuz ile çırpıp hazırladığınız sos ile iyice ovalayıp fırına dizin.

·      Her bir levreğin karnına defne yaprağı koyun. Bu şekilde 1 saat bekleterek sosu iyice çekmesini sağlayın. 

·      Daha sonra 200 dereceye ayarladığınız fırına levrek dolu tepsiyi koyun. Fırının ızgara bölümü var ise bu bölümü açın. 

·      Levrekler iyice kızarana kadar pişirin.

Servis Önerisi: Servis tabağını limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Daha farklı bir fırında levrek tarifi için arama çubuğuna “Rezeneli Fırın Tarifi” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz. 

levrek-bugulama

Tavada Levrek Buğulama Tarifi:

·      Balıkların malzemeyi iyice çekip kolay pişmesi için yanlarını bıçakla çizin.

·      Temizleme esnasında balığın içine tuz ve karabiber serperek aromatik lezzetin yoğunlaşmasını sağlayın.

·      Levrekleri zeytinyağı eklediğiniz geniş bir tavaya dizin.

·      Boş kalan bölgelere sarımsak, biber, yuvarlak soğan, limon ve havuç dilimlerini yerleştirin. Defneyaprağı, maydanoz, nane yapraklarını ekleyin. 

·      Rendelenen domatesi de ekledikten sonra ocağın altını iyice açın.

 Daha sonra bir bardak kaynamış suyu üzerine gezdirin, tavanın kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.

·      Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve bir saat kısık ateşte tencere kapağını hiç açmadan kaynatın. 

·      Yaklaşık bir saat sonunda hazır olan levrek buğulamayı geniş bir tabağa koyarak servis edebilirsiniz. 

 Daha farklı bir levrek buğulama tarifi için arama çubuğuna “Kaşarlı Levrek Buğulama” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz.