Lezzetli Balıklar İçin 10 Püf Noktası

Sofranızı balık ve kadim dostu salata ile donatmadan önce, sizin için sıraladığımız püf noktalarına mutlaka göz atın.
balik-izgara

1. İstiridyeleri temizlerken soğuk bir suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve istiridyeleri su içerisinde bekletin. Tuz kumun tamamen çıkmasını sağlayarak istiridyelerin tam olarak temizlenmesini sağlar.

balik-marine-etme

2. Dondurulmuş balığı kızartmadan önce marine etmek ya da sarımsaklı ve soya soslu bir kapta bekletmek daha lezzetli pişmesini sağlayacaktır.

balik-marine-soslari

3. Halibut az pişirilmemelidir. Daha lezzetli olması için pişirilmesi süresi önemlidir.

balik-tarifleri

4. Balığı ızgarada ya da tavada pişirmeden önce üzerinde bir miktar zeytinyağı gezdirin. Balığı ızgaraya bıraktığınızda alt taraf rengini değiştirmeye başlayıncaya kadar bekleyin ve renk değişmeye başladığında diğer tarafını çevirin. Balığın üst tarafını çevirdiğinizde diğer kısıma göre daha hızlı pişecektir, bu nedenle kontrol etmeyi bırakmayın.

balikli-tarifler

5. Balığı istediğiniz porsiyonda kesmeden önce derisini yüzmeyi ihmal etmeyin.

balik-pisirmek

6. Balığı ızgarada kızartmadan önce ızgarayı temizlemeyi ihmal etmeyin. Böylelikle daha önceden yapılmış ızgaranın kokusu balığa sinmeyecektir. Balıkların ızgaraya yapışmadan daha kolay bir şekilde pişmesi için ise yağlı bir bez ya da peçeteyi ızgaranızın üzerinde gezdirmeniz yeterli olacaktır.

balik

7. Somonu pişirirken parçalanmaması için ilk önce etli kısmını daha sonra ise deri kısmını ızgarada bekletin.

balik

8. İstiridyeyi pişirmeden önce tavanızın iyice kızgınlaşmasını bekleyin. Böylelikle içini daha iyi bir şekilde pişirebilirsiniz.

balik-mevsimi

9. Baharatlı tuna balıklı sushiyi ikram ederken mutlaka yanında wasabi ile birlikte servis edin.

balık temizlemek

10. Sushi hazırlarken beşli porsiyonlar halinde kesmeye dikkat edin.