Maca Kökü Nedir, Nasıl Kullanılır?

Zihnen ve bedenen sağlıklı olabilmek için destekleyen gıda seçeneklerine
ihtiyaç duyarız. “Peru Ginsengi” ya da “Maca turpu” isimleriyle de anılan maca
kökü, bol vitamin ve mineral içeriğiyle şifa vadeden bitki türlerinden biri. Maca
kökü hakkında daha detaylı bilgi edinmek için buyurun yazımızın devamına…

1. Maca Kökü Nedir?

Maca kökü, turpgiller ailesinden otsu bir bitkidir. Aşırı rüzgârlı ve soğuk
iklimlerde kolayca yetişmektedir, ancak gerekli koşullar sağlandığında serada
da yetişir. Tıpkı turp gibi toprak altında köklenir ve tüm şifasını bu kök
içinde barındırır. Vücudun dayanıklılığını artıran “adaptojen” madde olarak
kabul edilir.

2. Maca Köktü Faydaları Nelerdir?

Maca kökü, insan sağlığına kattığı birçok faydayla doğanın ne kadar cömert
olduğunu simgeleyen bitkilerden biridir. Maca kökünün bazı faydalarına gelin,
birlikte bakalım:

  •  Beyin fonksiyonlarını iyileştirerek zihni berraklaştırır böylelikle odaklanmayı
    güçlendirir.
  •  Anksiyete, depresyon semptomlarını azaltarak ruh halini iyileştirir.
  •  Hormonal dengesizliklerin giderilmesine yardımcı olur.
  •  Cilt hücrelerini yeniler ve bu sayede yaşlanmayı geciktirir.
  •  Enerji verip dayanıklılığı artırır.
  •  Saç sağlığını destekler, bu sayede  saçların dökülmesini önler ve parlaklık
    kazanmasını sağlar.

3. Maca Kökü Nasıl Kullanılır?

Toz olarak tüketmek en yaygın olan yöntemdir. Ayrıca sıcak
suyla güzelce demlenerek çay olarak tüketilir. Bunun yanı sıra pişen
yemeklere, içeceklere, salatalara ve yoğurdun içine ekleyerek de besin değerini
kaybetmeden  tüketilmesi tercih edilir.

4. Maca Kökü Ne Kadar Tüketilmelidir?

Maca kökü, yoğun içerikli bitkilerden olduğu için tüketim miktarına dikkat
etmek gerekir. Ortalama boy ve kiloya sahip bir yetişkinin günde 1-3 tatlı kaşığı
kadar maça tozu tüketmesi yeterlidir.