Macaron Yapımının 8 Püf Noktası

Macaron, Fransız mutfağının neredeyse tüm dünyaca çok sevilen tatlı kurabiyesidir. Tüm
keyifli anlara en renkli ve en lezzetli haliyle eşlik eder.
Macaron, sizin de favorileriniz arasındaysa onu hazır almak yerine evde kendiniz
hazırlamanın vakti çoktan gelmiş demektir. Hadi, cesaretinizi toplayın ve evde macaron
yapamayan kalmasın diye sıraladığımız püf noktalarına tüm algınızı açın. İşte, kendinizi ve
sevdiklerinizi mutlu edecek macaronların yapımı hakkında 8 püf noktası…

1. Kremasını Önceden Hazırlayın

Macaronların arasına dolduracağınız kremayı birkaç saat ya da bir gün öncesinden
hazırlayıp buzdolabında bekletin. Bu sayede macaronların daha kolay yapışmasını
sağlayacak, istenmeyen görüntüleri engeleyebileceksiniz.


2. Ölçü Kullanın

Mutfakta daima göz kararıyla hareket edenlerdenseniz macaron yapımında tökezleme
ihtimaliniz olduğunu baştan hatırlatmamız gerek. Macaron, diğer birçok tarife göre daha
hassas bir yapıma sahiptir. Hamurun lezzetinde ve pişmesinde büyük değişimler
yaşamamak için ölçü kullanmak sizi en garanti, en iyi sonuca ulaştıracaktır.

Makaron Tarifi
3. Bayat Yumurta Akı Kullanın

Macaron yapımındaki en önemli malzemelerden birinin yumurta akı olduğunu büyük
olasılıkla bilirsiniz. Peki, bu malzemeyi hafif bayat haliyle kullanmanın daha iyi bir sonuç
vereceğini biliyor muydunuz? İhtiyacınız olan yumurta akını macaron yapmadan 1 gün
önce (Bu kadar zamanınız yoksa 2-3 saat önce) ayırıp üzerini kürdanla birkaç delik açtığınız
streç filmle kapatarak buzdolabında bekletin. Bu sayede yumurta beyazları nemlenecek ve
macaron hamurunun daha kıvamlı, daha sağlam olmasını sağlayacaksınız.


4. Yumurta Akı Yerine Aquafaba Kullanabilirsiniz

Eğer yumurta tüketmeyenlerdenseniz aquafaba sayesinde macaronlara da veda etmeniz
gerekmiyor. Aquafaba; nohuttan elde edilen, bağlayıcı özelliği ve protein bakımından
zenginliği sayesinde yumurtanın yerine geçebilen malzemelerden biridir. Macaron
yapımında aquafaba kullanarak macaronların daha uzun süre dayanmasını, protein
açısından zengin olmasını ve veganların da severek tüketebileceği bir kurabiye olmasını
sağlayabilirsiniz.


5. Renk Sayısını Belirleyin

Macaron denince akla gelen ilk görüntü, birbirinden canlı ve iştah kabartan renklerdir. Eğer
siz de evde yapacağınız macaronların rengarenk olmasını istiyorsanız hamuru kaç adet renk
kullanacaksanız o sayıya göre bölmeyi unutmayın.


6. Boyayı Azar Azar Ekleyin

Macaronların renkli olması için çeşitli gıda boyaları kullanabilirsiniz. Gıda boyaları, bir
damlasıyla bile yoğun bir renk kazandırdıkları için boyayı azar azar eklemeye dikkat edin.


7. Badem Unu Kullanın

İyi bir macarona lezzetini veren asıl malzemelerden biri, kaliteli bir badem unudur.
Macaron yapımında kimi zaman rondoda geçirilen bademler kullanılsa da bu, macaronların
yağlanmasına ya da hamurda kalıp macaronların çatlamasına sebep olur. Dolayısıyla
kusursuz bir macaron yapabilmek için toz badem ya da badem unu kullanmanız gerektiğini
unutmayın.


8. Şeker Oranını Azaltmayın

Macaron yapımında şeker miktarını biraz azaltayım da daha hafif bir sonuç elde edeyim,
diye düşünürseniz macaronlarınızı tamamıyla tehlikeye atabilirsiniz. Şeker miktarının
yanlış olması, beze hamurunun tam olarak tutmamasına neden olur. Dolayısıyla macaron
yapımında şeker miktarının tıpkı diğer tüm malzemelerde olduğu gibi hassas bir şekilde
belirlenmesi gerekir.