Nefis Bir Mangal Partisi İçin 7 Püf Noktası!

Kültürel miraslarımızdan biri şüphesiz ki mangaldır. Mangal, güneşin yüzünü göstermesini balkonun, bahçenin kuytu bir kenarında dört gözle bekler. Güneş yavaş yavaş yükselmeye başlayınca hemen teller, kömürler hazırlanır, mangal partisi başlar. Her erkeğin görevi, mangalı kusursuz şekilde yakmaktır. Mangal partilerinizi şölene dönüştürecek enfes önerilerimiz var! Hazır havalar da ısınmaya başlamışken bir göz atın. Yakında sizin de mangalınızda duman tütmeye başlar!

1.       Sarımsağın mucizesine inanın!

Birkaç diş sarımsağı soyup ıslatın. Islattığınız sarımsakları, etlerinizin pişmesine bir-iki dakika kala kömürün üzerine atın. Sarımsaklar yandıkça çıkan duman etlerinize enfes bir aroma katacak.

sarimsak

2.       Buğulama sebze ile mangal keyfinizi ikiye katlayın!

Mangalın doğrudan kömür ateşine maruz kalmayan kenarında, alüminyum folyo ile iyice paketlediğiniz sebzeleri telin üzerine koyun. Buğulama yoluyla pişen sebzeler, etinize çok yakışacak.

bugulama

3.       Lezzet kadar görünüm de önemlidir!

Izgarada pişen etlerin lezzetleri kadar görüntüleri de önemlidir. İyi görünen bir et, iştahınızı kabartır. Etin üzerinde baklava deseni şeklinde izler çıkartmak için, eti kendinize göre 45 derecelik açıyla mangalın üzerine yerleştirin. Pişme süresinin yarısında, eti bu kez tam tersi yönünde 90 derecelik açıyla yerleştirerek pişirin.

et-yemekleri

4.       Enfes 3’lü ile tanıştınız mı?

Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi iyice karıştırın ve etlerinize sürün. Etinizin tadına inanamayacaksınız. Bu üçlünün harikalar yarattığı bir diğer tarif de bizden!  Sarımsaklı Havuçlu Semizotu Salatası

zeytinyagi

5.       Kuzu kuzu pişen etler, lezzeti müjdeler!

Et tercihiniz kuzu pirzoladan yana ise; biberiye otunu içi soğuk su dolu bir kabın içinde 1 saat kadar bekletin. Pirzolalarınızı pişirmeye başlayacağınız zaman beklettiğiniz biberiye otlarını kömürün üzerine serpin. Biberiye otlarının yanmasıyla ortaya enfes bir koku yayılacak ve pirzolalarınızın içine işleyecektir. Çıkan duman ile islenen pirzolanın tadına doyamayacaksınız. Biberiyelerin soğuk suda bekletilmesinin sebebi, daha geç yanarak daha fazla duman çıkarmasını sağlamaktır.

iyi-et-nasil-yapilir

6.       İki farklı tel, iki enfes lezzet!

Et için kullandığınız ızgara telinin dışında ayrı bir teliniz daha varsa çok şanslısınız. Çünkü harika bir lezzet sizi bekliyor! Diğer telin üzerinde, “ızgarada meyve” yapabilirsiniz. Tatlı olarak sunacağınız ızgarada meyve tabağı için, ananas dilimleri, yarım olarak kesilmiş kırmızı erik ve yarım olarak kesilmiş şeftali kullanabilirsiniz. Yoğurt ve balı karıştırarak üzerine leziz bir sos da yapabilirsiniz. Meyvelerinizi ızgarada tercih etmiyorsanız size pratik bir tarifimiz daha var! Bu lezzetli etlerin ardından ananaslı, böğürtlenli meyve salatası harika bir seçim olabilir. İşte bu da tarifi: Ananaslı Böğürtlenli Meyve Salatası Tarifi

mangal-tarifleri

7.       İyi et, iyi gelecek!

Siz ne kadar maharetli olursanız olun, iyi et tercih etmezseniz mangal partiniz asla bir şölene dönüşemeyecek. Bunun için et tercihinizi, Migros’un uzman kasaplarının özenle hazırladığı iyi etlerden yana yapmalısınız. Migros, Türkiye’nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işliyor. Migros’taki tüm etler, Gıda – Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip ediliyor. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştiriyor. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C’de soğuk zincir ile her aşamada korunuyor. Migros’ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanıyor. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et Bölümü’nde eğitim gören kasaplar etleri sizin için hazırlıyor. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler de sağlıkla sofralarınızla buluşuyor.

mangal

Migros “iyi et, iyi gelecek” demekle kalmıyor, mangal keyfinizi 3’e katlıyor. Money Club Kart ile yapacağınız 40 TL’lik taze kırmızı et alışverişinize 3 Money hediye ediyor.  Migroskop 27 Şubat – 12 Mart

İhtiyacınız olan tüm piknik malzemelerini tek tıkla sipariş ederek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Izgara telinden kömüre aradığınız her şey nerede? Migros Sanal Market’te! Kamp, Piknik Malzemeleri