Mantar Turşusu Nasıl Yapılır?

Turşu çeşitleri arasında en leziz olanlardan biridir mantar turşusu. Bol
sarımsak ve limonla tadına doyum olmaz. Neredeyse her bir yemeği en güzel
şekilde tamamlar, sofrayı zenginleştirir.

Siz de mantarın en taze olduğu zamanlarda işleri büyütüp bir de turşu kurmaya
girişmek istiyorsanız mantar turşusunun nasıl yapıldığı yazımızın devamında
sizi bekliyor. İşte, mantar turşusu tarifi:

● İyi bir mantar turşusu için kanlıca mantarı seçmeye dikkat edin.

● 1 kilo kadar kanlıca mantarını temizleyin.

● Temizlediğiniz mantarları uygun büyüklükte bir tencereye aktarıp üzerini
yarıya kadar suyla doldurun.

● Ardından 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynamaya bırakın.

● Su kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra mantarları bir kevgir
yardımıyla tencereden alın ve soğuk su içerisine aktararak şoklayın.

● Diğer yandan turşu kavanozu hazırlığına başlayın. Kavanoz dibine
ayıkladığınız 3-4 diş sarımsağı ikiye bölerek ekleyin.

● Şok yöntemiyle soğuyan mantarları elinizle hafifçe sıkarak kavanoza
doldurun.

● Ardından 1 çay bardağı sirkeyi üzerlerine gezdirerek kavanoza ekleyin.

● Kalan kısmı suyla doldurun. Ardından sirkeli suyu bir kâsenin içine
boşaltın. Böylelikle turşunun içini dolduracak kadar turşu suyu elde
edebilecek, ideal kıvamı yakalayabileceksiniz.

● Sirkeli su ekli kâse içerisine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tepeleme
kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip karıştırın.

● Tüm malzemeler eridikten sonra mantarların üzerine ekleyin.

● Son olarak kavanoz kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir noktada
beklemeye bırakın.

● Yaklaşık 2 hafta sonunda mantar turşusu tüketmeye hazır hale
gelecektir. Afiyet olsun.

 

Mantar Turşusu Yapımı Püf Noktaları

  •  Turşu yapımında kullanacağınız kanlıca mantarlarını mümkün olduğunca
    küçük ve eşit boylarda seçmeye dikkat edin. Bu sayede turşu hem eşit
    zamanda hazır olacak hem de daha lezzetli bir sonuç verecektir.
  •  Sarımsakları ikiye bölerek ya da orta büyüklükte dilimleyerek ekleyin. Bu
    sayede sarımsak aromasını daha fazla uyandırabilir, lezzeti
    iyileştirebilirsiniz.
  •  Haşlama aşamasının aşırıya kaçmamasına dikkat edin. Aksi takdirde
    mantarların erimesine neden olabilirsiniz.

 

Turşu siparişlerinizi Migros Sanal Market üzerinden vermek için hemen tıklayın!