Mevsime Turuncu Dokunuş: Portakal Çayı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Portekiz topraklarından Ümit Burnu’nun keşfiyle ülkemiz sınırlarına giren ve
insanlarımızla tanışan portakal, o zamandan beri bir daha gitmemiş ve
mutfaklarımızdaki yerini garantilemiştir.

İçecekten yemeğe birçok tarifte yer alıp hem kokusu hem de lezzetiyle
büyüleyen portakal, bu kez nefis bir çay olarak karşınızda! Sadece C vitamini
değil D vitamini, kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif bakımından da
zenginliğiyle birçok fayda sunan portakaldan çay nasıl yapılır, faydaları nelerdir
yazımızın devamında öğrenebilirsiniz. Buyurun, detaylara…

Portakal Çayının Faydaları Nelerdir?

Zengin vitamin içeriğiyle portakal çayının insan sağlığına faydalı olduğu
biliniyor. Peki, o faydalar neler? Gelin, birlikte bakalım…

● Stresi Azaltır: Yoğun hayat temposu yoğun strese neden oluyorsa
portakal çayı, size lezzetli bir çözüm önerisidir. Sinirlerin gevşemesini ve
yayılmasını sağlayarak sakinlik verir, depresyondan korunmaya yardımcı
olur.
● Soğuk Algınlıklarına İyi Gelir: Portakal çayı, vücudun soğuk algınlıklarına
karşı savaş açmasını sağlayan vitaminlerle doludur. Bu sayede vücut
direncinin artmasını sağlar. Akciğerin kendini yenilemesine katkıda
bulunarak astım, bronşit, öksürük gibi solunum yollu rahatsızlıkları
azaltır.

● Cildi Güzelleştirir: Portakal çayı, cilt sağlığı için önemli olan C vitamini
bakımından zenginliğiyle cilt sağlığını destekler. Cilt hücrelerinin
yenilenmesini sağlayarak cilde sağlık ve olduğundan genç bir görünüm
verir.

● Sindirimi Destekler: Portakal, içerdiği lif oranıyla sindirim sağlığı için en
iyi besinlerden biridir. Bu yönüyle meyve olarak tüketildiğinde olduğu
gibi çay olarak tüketildiğinde de etkilidir. Bağırsak hareketlerini
hızlandırarak sindirim sürecinin kolaylaştırır.

● Tansiyonu Dengeler: Portakal çayı, hesperidin ve nobiletin gibi çok
miktarda antioksidan içerir. Bu sayede arter sağlığınının iyileşmesine ve
yüksek tansiyonun önlenmesine destek olur.

 

Portakal Çayı Nasıl Yapılır?

Kış ayları boyunca bağışıklık sisteminizi güçlü kılmak, keyfinizi tamamlamak
için portakal çayı tüketebilirsiniz. Peki, portakal çayı nasıl hazırlanır? İşte,
portakal çayı yapılışı:

● Uygun büyüklükte bir demlik içerisinde taze portakal dilimlerini, sıcak
suyu ve arzuya göre kök zerdeçal, karanfil, tarçını ekleyin.

● 10 dakika kadar kısık ateş üzerinde kaynatın.

● 15 dakika kadar demlendikten sonra servis edebilirsiniz.

 

Bitki çayı siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!