Milföyle Hazırlayabileceğiniz 4 Kolay Tarif

Milföy hamurundan yapılan çeşit çeşit tarifler; eve çok aç gelinen iş dönüşlerinin
en pratik kurtarıcısı, habersiz gelen misafirlere sunulacak en leziz seçeneklerdir.
Milföy hamuru genellikle börek haliyle bilinse de birçok farklı haliyle sofralarınızı
süsleyebilir. Nasıl mı? Yazımızın devamında milföyle hazırlayabileceğiniz 4 farklı,
bir o kadar da pratik tarifi bulabilirsiniz. İşte detaylar…

Çilekli Volovan

Pastane vitrinlerine baktığınızda ağzınızı sulandıran o volovanlardan bu kez
kendiniz yapmaya hazır mısınız? Sunumuyla pek hoş, yapımıyla çok basit çilekli
volovan tarifiyle ünlü pasta şeflerine taş çıkartabilirsiniz bizden söylemesi.
Adınızdan sıkça bahsettirecek çilekli volovan tarifimiz şöyle:

  • Uygun büyüklükte bir tencere içerisine 2 yumurta, 60 gram nişasta ve 120 gram
    şekeri ekleyip iyice çırpın. Daha sonra 500 ml sütü azar azar ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı orta ateş üzerinde kıvam alana kadar karıştırın. Krema
    kıvam aldığında 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Diğer yandan dondurucudan çıkardığınız 12 adet milföy hamurunu hafif çözüldükten
    sonra bardak ucu gibi bir gereçle kesin.
  • Başka bir milföy dilimini aynı kalıpla kesip bir boy daha küçük kalıpla tekrar kesin
    ve kenarı içi boş halka şekli, bir önceki yuvarlak milföy hamuru üzerine koyun.
  • Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurları dizip içerisine çatal yardımıyla delikler
    açıp kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • 180 dereceye ayarladığınız fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra hamurların
    içini hazırladığınız kremayla sıkma torbası yardımıyla doldurun.
  • Son olarak dilimlediğiniz 7-8 adet çileği kremanın üzerine dizip üzerlerine çikolata
    sos gezdirin ve afiyetle tüketin.

Mantı Börek

Canınız mantı çektiyse uzun uzun süren bir hamur açma sürecinin sizi beklediğini sanmayın;
çünkü pratikliğin adresi milföy hamuru, nefis bir mantı hazırlamanız için de yanınızda.
Nasıl mı? İşte milföy hamuruyla, nefis bir kızarmış mantı börek yapımının tarifi:

  • 100 gram kadar kıymayı, rendelediğiniz 1 kuru soğan, tuz, kırmızı pul biber, karabiber
    gibi dilediğiniz baharatlarla yoğurun.
  • 6 adet milföy hamurunu 3 parça halinde kesip içlerini kıyma ile doldurarak rulo
    halinde sarın.
  • Yuvarlak bir fırın kabı içerisine pişirme kâğıdı serip sardığınız milföyleri dik
    şekilde yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • 180 dereceye ayarladığınız fırında kızarana kadar pişirin.
  • Son olarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve içinde pul biber kızdırılmış tereyağını
    gezdirip afiyetle tüketin.

Çikolatalı Milföy Kâseleri

Pratikliğiyle sevilen milföy, elbette çikolata sevenlerini de unutacak değil.
İşte çikolata sevenlerinin bir tadıp bir daha unutamayacağı, sunumuyla
ayrı büyüleyici çikolatalı milföy kâselerinin tarifi:

6 adet milföy hamurunu ısıya dayanıklı milföy kalıplarına dikkatli bir
şekilde yerleştirin. Orta kısımların boş kalıp kabarmaması için hamurun
üzerine kâğıt muffin kalıpları yerleştirip iç kısımları ağırlık yapması için
birkaç nohutla doldurun. Hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürüp
susam serpiştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırına verip 20 dakika kadar
pişirin. Pişen milföy hamurlarından kağıtları dikkatlice ayırıp soğumaya bırakın.
200 gram kadar çikolata ezmesiyle soğuyan hamur içlerini doldurup minik
minik doğradığınız çileklerle süsleyin ve servis edip afiyetle tüketin.

 

Milföylü Güveç

Özel misafirlerinizi davet ettiyseniz size şöyle bir de en özelinden, çıtırtısı
komşudan duyulacak nefis bir tarif lazım. O halde size ekmeğin pabucunu
dama attıracak, milföylü güveç tarifine bir şans tanıyın deriz.
İşte milföylü güveç tarifi:

  • 1 adet kuru soğanı küçük küpler, 400 gram fileto tavuk göğüslerini büyük
    parçalar halinde doğrayın.
  • Kabuklarını soyduğunuz 2 orta boy havuç, 1 orta boy patatesi iri küpler halinde
    doğrayıp kısa bir süre kaynar suda haşlayıp suyunu süzdürün.
  • Daha sonra buzla alıp şokladığınız sebzeleri kısa süre bekletip suyunu süzdürün.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp doğradığınız soğanları soteleyin.
  • Tavuk göğüslerini de ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.
  • Haşladığınız sebzeleri ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Yarım su bardağı krema, tuz ve karabiber gibi dilediğiniz baharatları ekleyip
    3-4 dakika kadar daha pişirin.
  • Isıya dayanıklı güveç kapları içerisine sebzelerle pişen tavukları paylaştırın ve
    üzerine milföy hamurlarını serin.
  • Milföy hamuruna yumurta sarısı sürüp güveç kabını 190 dereceye ayarladığınız
    fırına verin ve kızarana kadar pişirin. Ilık ya da sıcak olarak afiyetle tüketin.

 

Milföylü Güveç Tarifi

 

Birbirinden lezzetli pratik tarifler için milföy hamuru siparişinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.