Mis Gibi Kokar: Domates Salçalı Mantı Sosu Nasıl Yapılır?

Ülkemizin hemen her yöresinde yapılan ve çok sevilen nadide lezzetlerden
biridir, mantı. Hamur işi denince, içine de kıyma eklenince iştahı kabaranların
mutluluk sebebidir. Vazgeçilmez sarımsaklı yoğurdu, tamamlayan kırmızı pul
biberi, mis kokan bol nanesiyle damaklarda çığır açar; üçgen, bohça gibi
şekilleriyle gözlere hitap etmeyi de hiç unutmaz.

Yazımızın devamında mantı âşıklarını yamacımıza bekliyoruz! Çünkü onlara
harika bir sos tarifimiz var. Mantı lezzetini katlayacak, midelere bayram
yaşatacak, kokusuyla mest edecek bol domates salçalı mantı sosu tarifi için siz
de doğrudan mutfağınızın yolunu tutun ve kolları sıvayın. Şimdiden bol
sohbetli, bol keyifli, bol afiyetli bir mantı sofrası dileriz!

İşte, tüm detaylarıyla domates salçalı mantı sosu yapılışı

  •  Uygun büyüklükte bir sos tenceresi içinde 1 yemek kaşığı tereyağını
    eritin.
  •  Eriyen tereyağına 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip orta ateş
    üzerinde sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
  •  Ardından 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyin ve 1
    dakika daha pişirin.
  •  Haşladığınız mantıların suyundan yarım su bardağı mantı suyunu
    hazırladığınız sosa ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
  •  İster sarımsaklı yoğurtla birlikte ister tek başına mantınızın üzerine
    ekleyip keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bonus: Sarımsaklı Yoğurt Nasıl Yapılır?

“Domates salçalı mantı sosu bana göre değil, sarımsaklı yoğurdumu ayırmayın
benden!” diyenlerdenseniz sizi böyle alalım. İşte, mantının olmazsa olmazı
sarımsaklı yoğurt yapılışı:

  •  1 kâse yoğurda 1 çay kaşığı tuz ve rendelenmiş 2 diş sarımsak ekleyip
    çırparak karıştırın. Sarımsaklı yoğurdunuz hazır, afiyet olsun!

 

Mantı-Ye Bolu Bohça Mantı satın almak için hemen tıklayın.

Mantı-Ye Bolu Üçgen Mantı satın almak için hemen tıklayın.