Mis Gibi Kokar: Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?

Şerbet, Osmanlı döneminin hem saray hem de halk mutfağında yer alan önemli
içeceklerden biridir. Genellikle kristal kadehlerde özenle sunulmuş,
mutfaklardan eksik edilmemiştir. Kimi zaman sıcak günlerin serinleten molası,
kimi zaman hastaların şifası olmuştur. Lezzetli birçok içeceğe hazır ulaştığımız
günümüzde yavaştan unutulmaya başlansa da hâlâ bazı evlerde şerbet yapma
geleneği, varlığını sürdürmeye çalışmaktadır. Gelin, siz de bu Ramazan’da
şerbet yapma geleneğini sürdürenler kervanına katılın ve mis gibi kokuya,
sofranıza güzellik katacak renge sahip Ramazan şerbetine yer açın. Çünkü
evinizde kaynattığınız şerbetin tadına doyamayacak, emeğinize değdiğini
göreceksiniz.

Oruç boyunca kaybettiğiniz enerjiyi kazanmanıza yardımcı olacak, hazmınızı
kolaylaştıracak, hararetinizi giderecek, damağınızı şenlendirecek Ramazan
şerbeti nasıl yapılır, tüm detaylarıyla yazımızın devamında anlattık. Çocuktan
yetişkine herkese iyi gelecek, şifa dolu Ramazan şerbeti tarifi için buyurun
detaylara…

  •  Derin bir tencereye aldığınız 1,5 litre kadar içme suyu içerisine 2 adet
    çubuk tarçın, yarım su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı karanfili
    ekleyin.
  •  Toz şeker eriyene kadar aralarda karıştırarak kaynatın. Kabuğunu
    soyduğunuz 1 adet küçük boy taze zencefili ince ince dilimleyin.
  •  Yarım su bardağı kuru erik, yarım su bardağı kurutulmuş siyah üzüm,
    doğranmış taze zencefil ve yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası ilavesiyle
    kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
  •  Ocaktan alıp soğuttuğunuz şerbeti süzdükten sonra soğuk olarak servis
    edebilirsiniz, afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ramazan Şerbeti Tarifi

 

Ramazan Bereket Paketi ile sizde iftarda ve sahurda kullanacağınız ürünleri edinebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Şerbetinizi çok daha kısa bir sürede sofranıza getirmek istiyorsanız Uludağ Ramazan Şerbeti’ni Migros Sanal Market’ten sipariş edebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.