Mısırlı Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav çeşitleri, sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Et, tavuk ya da
sebze yemekleri gibi akla gelen neredeyse her seçeneğe kusursuz bir uyum
sağlar. Günlük sofralara özellik katar, özel sofraların güzelliğini katlar. Pilav
çeşitlerini çocuktan yetişkine herkes sever. O hâlde pilavın lezzetine lezzet
katmanın, ona biraz da renk vermenin tam zamanı değil mi sizce de?

Yazımızın içeriğinde mısırlı pirinç pilavı ve mısırlı bulgur pilavı nasıl yapılır tüm
detaylarıyla öğrenebilir, sofralarınızı sıradanlıktan kurtarabilirsiniz. İşte,
herkesin bayılacağı iki nefis tarif…

1. Mısırlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Bembeyaz ve tane tane dökülen pirinç taneleri nasıl iştah kabartmaz? Hele bir
de yükselen tereyağı kokusuyla taçlanmışsa tadına doyum olmaz. Peki ya, işe
mısır da eklenirse nasıl olur hiç düşündünüz mü? Mısır ve pirinç tanelerinin
mükemmel uyumunu hemen tatmanız için işte detaylar:
– İlk olarak bir tencereye 1,5 yemek kaşığı tereyağını ve otuz dakika suda
beklettiğiniz, iyice yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 su bardağı pirinci
ekleyip kavurun.
– Sonra hemen içerisine 1 su bardağı kadar haşlanmış mısırı, 1,5 çay
kaşığı tuzu ve 2,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye
bırakın.
– Suyunu çektikten sonra bir karıştırıp kapağını kapatarak 10-15 dakika
demlenmeye bırakın.
– Pilavınız demlendikten sonra soğutmadan servis edebilirsiniz.

2. Mısırlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Anadolu’nun bağrından kopup gelen en doyurucu ve en lezzetli tariflerden
biridir, bulgur pilavı. Yanında ızgara lezzetler, çeşitli turşular ile çok nefis gider,
bolca tercih edilir. Sıradaki tarifimizde ise ona çok ufak ve farklı bir dokunuş
yapıyoruz. Mısır taneleri eklediğiniz bulgur pilavının lezzetini katlıyoruz. Onu
hemen denemek için daha fazla geç kalmayın deriz. İşte, mısırlı bulgur pilavı
yapılışı:
– 1 adet kuru soğan ve 1 adet sivri biberi yemeklik doğrayın.
– Doğradığınız malzemeleri geniş bir tencere içerisine alıp 1 çay bardağı
sıvı yağ ile kavurun.
– Daha sonra 3 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve
ilave edin. İsteğe göre doğramak yerine rendelemeyi de tercih
edebilirsiniz.
– Biraz karıştırıp 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin.
– Ayıklayıp yıkadığınız 2 su bardağı bulguru ve 1 çay bardağı haşlanmış
mısırı ekleyin.
– Bir miktar tuz, karabiber ve kırmızı pul biber serpin.
– 2,5 su bardağı su ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
– Kaynayınca ocağı yavaşa alın ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
– Pilavınız demlendikten sonra soğutmadan servis edebilirsiniz.