Mükemmel Patateslerin 6 Altın Kuralı

Kızartması, haşlaması, salatası, garnitürü ne de sevilir patates! Peki, mükemmel patateslerin sırrı nedir biliyor musunuz? Biz sizin için öğrendik. Bakın 6 altın kural meğer neymiş…

Kural 1 / Vitamini Kabuğunda!

Patatesi mümkün olduğunca kabuğu ile pişirin, çünkü bütün vitamini kabuğunda. Dilerseniz sonrada rendeleyebilirsiniz; piştikten sonra üstelik…

patates

Kural 2/ Şipşak Patates!

Pişirme süresini düşürmek için yapmanız gereken, patatesleri fırına metal bir şiş ile atmanız. Süre ciddi oranda düşecektir.

Kural 3 / Mükemmel Pürenin Sırrı

Herkesin kendine göre bir püre sırrı vardır elbette; ancak sizin hepsinden bir adım önde olmanız için bir püf noktamız var. Pürenin içine sıcak süt ekleyip yumurta çırpıcısı ile hızla çırpın. Bir öneri de MigrosTV’den; sizin sırrınız nedir? http://migrostv.migros.com.tr/patates-puresi-nasil-yapilir/

Kural 4 / Elma Dilim Patates Yaparken

Elma dilim patates yaparken, dilimlenmiş patatesleri 5 dakika kadar kaynatın. Sonra yağa batırın ve 20 dakika, önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kural 5 / Muhafaza Ederken…

Patateslerin her zaman taze ve diri kalması için onları bir kese kâğıdında saklayın; güneş ışığını doğrudan almalarını engelleyin ve nefes almalarına izin verecek açıklığı bırakın. Eğer patatesleriniz yumuşamış ve eskimişse o zaman kabuklarını soyup soğuk suda bekletin; bir süre sonra kendini toparlayacaktır.

Kural 5/ Patates Salatasının Sırrı

Patates salatasını doğranmamış bebek patatesler ile yapıyorsanız, tarife başlamadan önce patatesleri ikiye bölün. Böylelikle malzemelerle harmanlanması daha kolay ve lezzetli olacaktır. Şuna ne dersiniz? http://migrostv.migros.com.tr/patates-salatasi/