Mutfakta Olay Yaratan 8 Pratik Bilgi

Teknoloji misali…

Gün geçmiyor ki mutfakta kendimize yeni bir icat çıkarmayalım, yeni bir yöntem ile günümüzü kolaylaştırıp, tezgâhımızı hafifletmeyelim… Neredeyse her gün gelişen teknoloji ile birebir yarış halindeyiz! Onlar cihazların 6’sını, plus‘ını çıkarırken; biz de elimizin altındaki ‘mutfak hayatımızı‘ sadeleştirmenin yollarını buluyoruz. İşte size mutfakta işinizi kolaylaştıracak 8 ipucu

 

Geçen  yine bir gün mutfaktayız…

1- Biten mayonezden salata sosu yaptık!

“Artık beni bitir!” diye yalvaran mayonezinize bir kaşık yardım atmaya ne dersiniz? Kavanozun dibine zeytinyağı, sirke, dilediğiniz ot ve baharatı ekleyin. Güzelce karıştırın. Biten mayonezden enfes bir salata sosu yapmış olursunuz. Mis gibi sosa mis gibi salata tarifleri de bizden. Tercihiniz hangisi olurdu? http://migrostv.migros.com.tr/category/afiyet-olsun/salata-tarifleri/

2- Böğürtlenleri iyice temizledik!

Böğürtlenler, temizlendiğine bir türlü emin olamadığımız meyvelerden. Artık renginden midir, yoksa her yıkamada biraz daha suyu koyulaştırmasından mıdır nedir bilinmez ama bir türlü içimize sinmez. Böğürtleni temizlemenin en etkili yollarından biri sirkeli su ile yıkamak. Tüm ilaç kalıntıları temizlenecek ve şekli bozuk olanlar forma girecektir. Böğürtlenli tart tarifi ile taçlandıralım bir de sözlerimizi…
http://migrostv.migros.com.tr/bogurtlenli-tart/

 

3- 10 saniye fırınla, lezzetti sulu sulu yudumla!

Şahane bir meyve kokteylinden önce, meyveleri 10 saniye fırınlayın. Sıcak, suyunu salmalarına neden olacak ve meyveden daha verimli su elde etmenizi sağlayacaktır. Grip, davetiye beklerken şöyle şahane bir vitamin deposu hazırlayalım mı? Turunçgil kokteylini çok seveceksiniz!
http://migrostv.migros.com.tr/turuncgil-kokteyli-tarifi/

4- 5 dakikada sıcak çikolata!

Canınız sıcak çikolata mı çekti? Hani o meşhuuur kavanoz çikolata var ya, hani ekmekle buluşunca olay olan; hani waffle denince akla ilk gelen… Sıcak sütü kavanozun içine dökün ve çikolata kreması ile karıştırın. Müthiş bir sıcak çikolata hazır bile, belki de oralarda minik marshmallow‘lar vardır; işte tam orada! Alternatif tarif linkini de paylaşalım! http://migrostv.migros.com.tr/marshmallowlu-sicak-cikolata/

5- Mangonun yapışkanlığı bizi hiç ilgilendirmez!

Dolayısıyla sizi de! Eğer canınız bugün tropikal bir lezzet çektiyse ve kalbinizden geçen mangolu milkshake’i yapmanın bugün tam sırası ise, işte size bir öneri. Mangonun ellerinizde yapışkan hissi bırakmasını önlemek için bardak kullanabilirsiniz. http://migrostv.migros.com.tr/mangolu-milkshake/

meyve_soymanın_pratik_yolu

6- Ömrün çok olsun brokoli!

Brokolinizin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız bu yöntemi deneyin. Bir alüminyum folyoya brokolileri sarın ve bu şekilde bekletin. Neredeyse 1 aya kadar ilk günkü dirilikte olacaktır. Ama yok hemen değerlendirmek isterseniz de şahane bir tarif önerimiz var; brokoli çorbasıhttp://migrostv.migros.com.tr/brokoli-corbasi/

7- Mutlu muzlar!

En çabuk kararan meyvelerden biri muz. Bunu önlemek ve muzun ömrüne 5 gün daha katmak istiyorsanız streç film ile sarın; kararması gecikecektir. Elbette muzlu da tarif önereceğiz, bizden kaçar mı! Muzlu sandviçe ne dersiniz? http://migrostv.migros.com.tr/muzlu-sandvic-2/

kararan_muz

8- Mutfak bitkileri için!

Mutfakta minik saksılar içinde kendi organik çiftliğini işletenlerden misiniz? Eğer cevabınız evetse saksıda bizim de payımız olsun. Bitki diplerine kahve çekirdeği gömün ve meyve / sebzelerinizden daha fazla verim alın!

Aslında yazacak daha o kadar fazla şey var ki… Şimdilik bir mola verelim ve cümlelerimize ‘virgül’ koyalım; sonra devam edeceğiz yine anlaştık mı?

Tencereniz mutlulukla kaynasın!