Neden Kaya Tuzu Kullanmalıyız?

Son yıllarda sağlıklı beslenmenin önemini artık çok daha iyi biliyor ve bu yönde
araştırmalarımızı çok daha derin yapıyoruz. Kaya tuzu da sağlıklı beslenme alanında sıkça
önerilen seçenekler arasında yer alıyor. Yemeklerde kaya tuzu tüketmenin doğru olduğunu
birçok kez duymuş olabilirsiniz; peki, neden? Kaya tuzu tercih etmenin neden daha sağlıklı
olduğunu yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.
İşte, kaya tuzu hakkında bilmeniz gerekenler…

1. Kaya Tuzu Nedir?

Öncelikle kaya tuzunun ne olduğuna bakalım. Kaya tuzu, milyonlarca yıl önce doğanın
tertemiz olduğu bir zamanda oluşmuş, üzerinde birikmiş toprak tabakası altında, hiç
kirlenmeden korunmuştur. Tuzun işlenmemiş, dolayısıyla kimyasallardan arındırılmış doğal
halidir. İçerisinde tam 84 farklı mineral bulunur. Bu yönüyle vücudun ihtiyacı olan
minerallerin karşılanması konusunda önemli bir yardımcıdır.

2. Kaya Tuzunun Diğer Tuzlardan Farkı Nedir?

Kaya tuzu, diğer tuzlardan farklı olduğu için birçok uzman tarafından önerilmektedir. Kaya
tuzunun diğer tuzlardan bazı farkları şunlardır:

● Kaya tuzu, doğada kendi başına oluşan bir tuz çeşidiyken diğer tuzlar işlenmiş,
rafine tuzlardır. Rafine tuzlar, vücutta ödeme sebep olur.

● Kaya tuzunda 84 mineral bulunup vücudun ihtiyacını karşılarken rafine tuzlarda
sadece 4-5 mineral bulunur. Rafine tuzlar, vücudun ihtiyaçları için yetersizdir.

● Kaya tuzu, kan basıncının dengede kalmasına katkıda bulurken rafine tuzlar kan
basıncının aşırı derecede yükselmesine sebep olabilir.

3. Kaya Tuzunun Faydaları Nelerdir?

Tercih edilmesi daha doğru olan kaya tuzunun bazı faydaları şunlardır:

● Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına katkıda bulunur.

● Gastrit gibi birçok mide problemini önlemeye yardımcı olur.

● Besinlerin emilimine katkıda bulunarak besinlerden daha çok faydalanmayı sağlar.

● Kan basıncını dengeleyerek kalp sağlığını korumaya ve tansiyon hastalıklarını
önlemeye katkıda bulunur.

● Peeling olarak uygulandığında cildi ölü derilerden arındırır.

● Tok kalmaya yardımcı olur.

● Gargara olarak kullanıldığında boğaz ağrılarını dindirir.

● Nefes açıcı özelliğiyle astım, bronşit, burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıkları azaltır.

● Suyla karıştırılıp uygulandığında eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur.

4. Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır?

Güvendiğiniz bir satıcıdan aldığınız kaya tuzunu porselen ya da cam öğütücü tuzluklarda
öğüterek dilediğiniz yemeğe katarak kullanabilirsiniz.

 

Efsina Kaya Tuzu Silindir Kutu ile sizde kaya tuzunu yemeklerinizde kullanabilir ve faydalarından yararlanabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

 

Metaltex Cam Baharat Değirmeni ile kaya tuzunu yemeklerde kullanılabilecek forma sokabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.