Nohut Haşlamanın 6 Püf Noktası

Hangi tarifte kullanılsa nefis sonuç veren, sofralarımızın vazgeçilmez bir protein kaynağı
olan nohutu daha kolay bir şekilde, yumuşacık pişirebilmek için gerekli püf noktalarını sizin
için sıraladık. Siz de bu püf noktaları sayesinde damağınız için daha lezzetli, mideniz için
sindirimi kolay nohutlar tüketebilir, yemek keyfinizi katlayabilirsiniz.
İşte, nohut haşlamanın 6 püf noktası…

1. Öncesinde Islatın

Nohut haşlamanın en önemli aşaması, öncesinde ıslatmaktır. Nohutları pişirmeye
başlamadan önce en az 10 saat suda bekletmeyi unutmayın. Bu sayede nohutların
yumuşamasını sağlayarak pişme sürelerini kısaltabileceksiniz.


2. Zarlarından Ayırın

 

Pişirilmeden bir gece öncesinde suda bekleyen nohutlar iyice yumuşayacak, dış zarlarından
ayrılmaya başlayacaktır. Tüm nohutları dış zarlarından özenle ayıklayın. Bu sayede
nohutların daha kolay pişmesini sağlar, aynı zamanda sindirim sürecinde zorluk
yaşanmaması için de iyi bir tedbir alabilirsiniz.

3. Kapalı Bir Tencere Kullanın

Nohut haşlamak için kullanacağınız tencerenin kapağının iyi kapanıyor olmasına dikkat
edin. Kapalı tencere, nohutların daha kolay ve kısa sürede haşlanmasını sağlar. Bunun için
en iyi tercih, düdüklü tenceredir. Düdüklü tencere kullanmayacaksanız yaklaşık 1 saat
boyunca kısık ateşte pişirmeye dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda nohutlar pişirme
esnasında şişeceği için tencereyi nohut miktarına göre daha geniş tutmanın daha iyi
sonuçlar verdireceğini de unutmayın.


4. Havuç ya da Et Ekleyin

Haşlanan nohutların lezzetini katlamak istiyorsanız ek malzemelerden yararlanabilirsiniz.
Bir miktar kuşbaşı et ya da havuç dilimleri eklemek nohuta en çok yakışan malzemeler
arasındadır. Siz de bu malzemelerden dilediğinizi ya da her ikisini ekleyerek nohutların
hem lezzetini hem de besin değerini artırabilirsiniz.


5. Limon Suyu Damlatın

Nohutların güzelce haşlanmasını istiyorsanız bir sihirli dokunuş olarak limon suyundan
faydalanabilirsiniz. Nohut haşlanan tencereye birkaç damla limon suyu ekleyin. Böylece
nohutların yumuşacık pişmesini sağlayabilirsiniz.


6. Köpüğü Temizleyin

Nohut haşlanırken su yüzeyinde köpüklenmelerin oluşması normaldir, ancak bu
köpüklenmeleri temizlemeniz gerektiğini unutmayın. Pişirmek için kullandığınız tencere
düdüklü değilse tencere kapağını sıklıkla açıp köpüklenmeleri bir kaşık yardımıyla
alabilirsiniz. Bu sayede sindirim sırasında gaz problemi yaşanmasını engelleyebilirsiniz.

 

Hascevher Esila düdüklü tencere ile yemeklerinizin çok daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Nohutlu tarifleriniz daha lezzetli olsun istiyorsanız Yayla nohut tam size göre! Satın almak için hemen tıklayın.