Oruç Tutarken Kaybettiğiniz Enerjiyi Geri Kazandıracak 5 Farklı Marmelat Tarifi

Uzun saatler boyunca tutulan oruç; enerjinizin ve kan şekerinizin düşmesine dolayısıyla da
tatlı ihtiyacınızın oluşmasına neden olur. Bu nedenle iftar sofrasında güllaç gibi tatlı
seçeneklere sıkça yer verilir. Siz de iftar sofranızı tatlandırmak, kaybettiğiniz enerjiyi geri
kazanmak istiyorsanız bol vitaminli tariflerimiz için böyle buyurun. İşte, enerjinizi yeniden
kazandıracak 5 farklı marmelat tarifi:

1. Güneş Gibi Doğar: Ayva Marmelatı

Kış mevsiminin en faydalı meyvelerinden biridir ayva. Vitamin ve mineral zenginliğiyle
bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli bir katkıda bulunur. Reçel, jöle gibi birçok hali
ve güzel sarı rengiyle sofralara güneş gibi doğar. Ayva, sizin için de vazgeçilmez meyveler
arasındaysa gelin, onu bir de marmelat haliyle deneyin. İftar sofranızı güzelleştirip size
enerji verecek ayva marmelatı nasıl yapılır, buyurun detaylara:

● 4 adet ayvayı rendeleyin. Ardından rendelediğiniz ayvaları 500 ml suyla birlikte bir
tencereye ekleyin.

● Bu noktada ayvaların kararmaması için hızlı olmanız gerektiğini unutmayın. Ya da
kararmaması için birkaç damla limon sıkabilirsiniz.

● 900 gram toz şeker, 15 adet ayva çekirdeği, 2 adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçını
da tencereye ekleyip kıvam alana dek orta ateşte kaynatın.

● Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ayva Marmelatı Nasıl Yapılır?

2. Kokusuyla Mutlu Eder: Çilek Marmelatı

Bahar mevsiminin ilk günlerine denk gelen Ramazan’ı çilek kokusuna boyamaya ne
dersiniz? Çilekler tezgâhlardaki yerini yavaş yavaş almaya başlarken onlardan
yapabileceğiniz en nefis tariflerden biri çilek marmelatı olacaktır. O halde, buyurun iftar
sofranız için nefis bir çilek marmelatı hazırlamaya! İşte, kokusu komşudan duyulacak çilek
marmelatı tarifi:

● Ayıklanmış ve temizlenmiş 800 gram kadar çileği mutfak robotu yardımıyla püre
haline getirin.

● Ardından püre çilekleri tencere içerisine alıp 600 gram toz şekeri üzerine ekleyip
orta ateşte pişirmeye başlayın.

● 40 dakika boyunca pişirdiğiniz marmelat içerisine 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay
kaşığı tereyağını ekleyip kıvam alana kadar kaynatın.

● Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çilek Marmelatı Tarifi

3. Tarçın Sevenlere İyi Gelir: Tarçınlı Elma Marmelatı

Tarçın ve elmanın en uyumlu ikililerden biri olduğunu biliyoruz. Bu güzel uyuma iftar
sofranızda yer açmaya ve şifaya doymaya hazır mısınız? Eğer ki farklı bir marmelat tarifi
arıyorsanız size çok iyi gelecek tarçınlı elma marmelatı nasıl yapılır, öğrenmek için böyle
buyurun:

● 1 kilogram elmayı soyun ve küp küp doğrayın. Ardından geniş bir tencerede 1 adet
limon suyunun yarısı ve yarım bardak su ile yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
(Suyu biterse elmalar iyice yumuşayana kadar azar azar su ekleyin.)

● Yumuşayan elmaları ezin ve 750 gram toz şekeri ekleyip orta ateşte pişmeye
bırakın. Marmelat biraz kıvam kazanınca içine 2 adet çubuk tarçını ilave edip
marmelat iyice kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.

● Ocaktan alırken kalan limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Daha sonra iftar
sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tarçınlı Elma Marmelatı Tarifi

4. Masal Tadındadır: Mürdüm Eriği Marmelatı

Doğanın sunduğu en şifalı seçeneklerden biridir mürdüm eriği. Mevsimi gelince onlarca
tüketilmek istenir. Ancak bazıları, onun hafif mayhoş lezzetinden pek hoşlanmaz. Sıradaki
tarifimiz, mürdüm eriğini sevmeyenlere ve iftar sofrasında enerji arayanlara geliyor!
Mürdüm eriği marmelatıyla mürdüm eriğini sevmeye başlayabilir, kaybettiğiniz enerjiyi
geri kazanabilirsiniz. İşte, masal tadında mürdüm eriği tarifi:

● 1 kilogram mürdüm eriğini yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve pişireceğiniz tencereye
ekleyin.

● Üzerine 400 gram toz şekeri ekleyin ve kapağını kapatıp en az 3-4 saat veya bir gece
kadar bekletin.

● Şeker ile bekletilen erikleri ocağa alıp üzerine 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 adet çubuk
tarçın, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Erikler yumuşayana kadar pişirin; erikler
yumuşadıktan sonra blender yardımı ile erikleri ezin.

● Ardından bir kavanoza doldurun, kapağını kapatıp ters çevirip ve 1 gün beklettikten
sonra iftar sofranızda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi

5. Rengiyle İştah Açar: Kayısı Marmelatı

En başarılı meyve suyu malzemelerinden biri olan kayısı, marmelat tarifinde de harikalar
yaratmaya geliyor. İştah açan güzel rengi, mis gibi kokusuyla kızarmış ekmeklerinize çok
yakışacak kayısı marmelatına siz de iftar sofranızda yer açın! Nefis mi nefis kayısı
marmelatı nasıl yapılır, buyurun detaylara:

● Bol suda yıkadığınız 1,250 gram kayısının fazla suyunu süzdürün.

● Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Ardından kayısıları derin bir
tencereye alın. 500 gram toz şeker ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın.

● Kıvam alıp kabuklarından ayrılmaya başlayan kayısıları blender yardımıyla püre
haline getirin.

● Son olarak 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip kısık ateşte 5
dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp iftar sofranızda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kayısı Marmelatı Tarifi

Kayısı Marmelatı Tarifi

 

Daha hızlı ve pratik bir şekilde marmelat edinip sofranızda yer vermek istiyorsanız Migros Sanal Market üzerinden Tat Kayısı Marmelatı sipariş edebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.

Yenigün Kuşburnu Marmelatı hem farklı bir tat hem de oldukça lezzetli! Satın almak için hemen tıklayın.