Pancake Yapmanın Püf Noktaları

Puf puf pancake’ler yapmak için püf noktalarımıza göz atın! 

1)      Hamurunuzu Aşırı Karıştırmayın

Fazla karıştırmak hamurunuzu sertleştirebilir ve küçük yumrular oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu sebeple pancake hamurunuzu hazırlarken fazla karıştırmamaya özen gösterin.

pancake1

2)      Hamurunuzu Dinlendirin

Hamurunuzu en az yarım saat dinlendirin. Bu sayede yaş malzemeleriniz unu daha iyi emecektir. Bu da pancake hamurunuzun lezzetini arttıracaktır. 

pancake-nasil-yapilir

3)      Yumurtanın Beyazını Ayırın

Yumurtanın beyazını ayırın ve katılaşana kadar çırpıp kenara ayırın. Yumurtanızın sarısını yaş malzemelerinizle karıştırın ve yumurtanızın beyazını dinlendirin. Pişirme işleminden önce katılaşan yumurta akınızı hamurunuza ekleyin. Bu sayede pancake’iniz yumuşacık ve kabarık olacak. 

pancake-yapmanin-puf-noktalari

4)      Kabarcıkları Görene Kadar Bekleyin

Tavadaki pancake’inizi çevirmek için üzerinde kabarcıkları görene kadar bekleyin.

pancake2

5)      Sadece 1 Kere Çevirin

Pancake’inizi sadece ama sadece bir kere çevirin. 

pancake3