Pasta Yapımının 5 Püf Noktası

Bol kremalı, kocaman bir pasta, özel günlerin olmazsa olmaz lezzetidir.
Tadımıyla da yapımıyla da insanı çok mutlu eder. Pasta sizin için de önemli bir
seçenekse sizi şöyle önce yazımızın devamına, daha sonra mutfağınıza doğru
alalım; çünkü sıralayacağımız püf noktaları sayesinde siz de uzman bir pasta
şefi gibi nefis bir pastayı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinizi ve kendinizi
çok mutlu edecek şahane bir pasta nasıl yapılır, pasta yapımında önemli püf
noktaları nelerdir gelin birlikte bakalım…

1. Oda Sıcaklığında Malzemeler Kullanın

Pastanın demirbaş malzemesi, elbette ki iyi bir pandispanyadır. Pandispanyayı
hazır olarak temin edebilseniz de tamamıyla ev yapımı bir pasta yapmak
istiyorsanız pandispanyayı mutlaka kendi ellerinizle yapmanız gerekir. Peki
nasıl? Kusursuz bir pasta için pandispanya yapımında kullanılacak
malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmesi ve pandispanya
pişerken fırın kapağının asla açılmaması en önemli püf noktalarıdır. Bu sayede
kıvamı ve lezzeti tam tutturabilir, leziz bir pasta yapabilirsiniz.


2. Dinlendirin

Pandispanyayı kendi ellerinizle yaptınız; fakat işiniz bitmedi. Pandispanyanın
kusursuz olması için piştikten sonra bir süre bekletmeniz gerekir. Fırın
kapağını açarak pandispanya sıcaklığının oda sıcaklığıyla eşitlenmesini
sağlayın. Soğuduğundan emin olunca streç film ya da tülbentle sarıp
buzdolabında bekletin. Bu sayede ev yapımı pastanız çok daha lezzetli
olacaktır.


3. Verilen Ölçülere Uyun

Malumunuz, göz kararı her zaman daha pratiktir; fakat pasta yapımında göz
kararına pek yer olduğu söylenemez. İdeal bir kıvam ve lezzet için tariflerde
verilen ölçülere uymanız son derece önemlidir. Bunun için gerekirse hassas
tartı gibi mutfak aletlerinden yararlanmalısınız; ancak bu sayede harika bir
pasta yapmayı garanti edebilirsiniz.


4. Sıvı ve Katı Malzemeleri Ayrı Karıştırın

Pasta yapımında kullanacağınız un, kabartma tozu, nişasta, vanilya, kakao gibi
malzemeleri sıvı malzemelerden ayrı bir kapta elekten geçirdikten sonra
güzelce karıştırın. Son olarak yumurta, süt gibi sıvı malzemelerle karıştırın. Bu
sayede pürüzsüz ve iyi bir karışım elde edebilir, topaklanmaların önüne
geçebilirsiniz.


5. Süslerken de Özenli Olun

Gelelim, pasta yapımında en keyifli bölüm olan süsleme kısmına! Öncelikle bu
aşamada kullanacağınız krema ya da krem şanti ısınıp sıvılaşacağından
mümkün olduğunca hızlı davranmanız gerektiğini unutmayın. Pastanızı krem
şanti, krema gibi dilediğiniz birçok farklı seçenekle kaplayabilirsiniz. Burada
önemli kısım, mutlaka geniş bir spatula kullanarak kötü görünen, bombe

oluşan kısımları tıraşlamak ve kremanın her tarafa eşit olarak dağılmasını
sağlamak. Böylelikle pastanız profesyonel ellerden çıkmışçasına çok daha
mükemmel gözükecek, iştah kabartacaktır. Bunun dışında süslemek için
kullanacağınız meyvelerin suyunun süzdürülmüş olmasına, kuru yemişlerin iyi
ayıklanmış olmasına dikkat edin.