Pastaların Vazgeçilmezi Ganaj Çikolata Nasıl Yapılır?

Ganaş olarak da bilinen ganaj çikolata, kuvertür çikolata ve kremadan yapılan
ipeksi kıvamda bir karışımdır. Özellikle pasta, kek, kurabiye gibi lezzetlerin son
dokunuşunu yapan, tamamlayıcı malzemedir. Kimi zaman pasta kaplamasında,
kimi zaman kurabiye arasında yer alır ve tadan herkesin ağzında yumuşacık bir
büyü bırakır. Ünlü bir pastanede tadılan lezzetlerin daha ilk lokmasında hayran
kalınmasının sebebidir çoğu zaman.

Siz de bundan sonra hazırladığınız tariflerde ganaj çikolata kullanmak ve âdeta
profesyonel bir sonuca imza atmak istiyorsanız böyle buyurun. Ganaj çikolata
nasıl yapılır, ganaj çikolata yapımında ihtiyacınız olan püf noktaları nelerdir,
yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.
İşte, tüm detaylarıyla ganaj çikolata tarifi…

Püf Noktası 1

Ganaj çikolata yapımında dikkat etmeniz gereken en önemli
noktalardan biri, çikolata ve kremanın doğru oranlanmasıdır. Eğer ki ganaj
çikolatayı pasta üzerini süslemek için kullanmak istiyorsanız daha yumuşak,
şekillendirmeye müsait bir kıvam elde etmelisiniz. Pasta bazı olarak kullanmak
istiyorsanız daha katı ve bağlayıcı bir kıvam elde etmelisiniz. Buna göre
çikolata ya da krema miktarında düzenlemeler yapabilirsiniz.
Ganaj çikolata yapımında yardımcı olabilecek örnek oranlardan bazıları şu
şekildedir:

  •  400 gram bitter çikolata-200 ml krema
  •  500 gram sütlü çikolata-200 ml krema
  •  600 gram beyaz çikolata-200 ml krema

Ortalama miktarda bir tarif için ganaj çikolata yapımına başlayabiliriz. Buyurun,
detaylara:

  •  100 gram süt kremasını uygun bir sos tenceresinde ısıtın.

Püf Noktası 2

Bu noktada asla yüksek ısı kullanmamaya dikkat edin. Krema,
kaynama noktasına ulaşmadan ocağı kapatın.

  •  Daha sonra 100 gram kuvertür çikolatayı parçalara ayırarak sıcak
    kremaya ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin.

Püf Noktası 3

Bu noktada kullanacağınız çikolatanın mutlaka iyi kalitede
olmasına dikkat edin. Bunun için güvendiğiniz bir markada kuvertür bitter
çikolata en iyisi olacaktır.

  •  Homojen bir karışım haline gelen krema ve çikolatayı cam bir kap
    içerisine alıp üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 2 saat kadar
    soğumaya bırakın. Bu süreçte ganaj çok hafif koyulaşacak ve asıl
    lezzetini bulacaktır.
  •  Ganaj çikolatanız hazır. Dilediğiniz şekilde dilediğiniz tatlı tarifinde
    kullanabilir, hatta ekmeğinize sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Alternatif bir şekilde yapmak için Ülker Kuvertür Bitter Çikolata kullanabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Sek Krema ile lezzetli bir ganaj çikolata hazırlayabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.