Patates Haşlamanın 5 Püf Noktası

Ana yemek, salata, çorba, meze gibi birçok tarifte kendine yer bulup sofradaki herkesi
mutlu eden bir seçenektir patates. Pişirilmesi için kızartma, fırınlama gibi yöntemlerin yanı
sıra daha hafif olmasıyla haşlama yöntemi de sıklıkla tercih edilir.
Yazımızın devamında patates haşlamanın bazı püf noktalarını öğrenebilir, daha iyi
sonuçlara ulaşabilirsiniz. İşte, patates haşlamanın 5 püf noktası…

1. Tuz Ekleyin

Mutfakta hızlı olmak, birçok işlemden zaman kazanmak hepimiz için önemlidir. Patates
haşlarken de zaman kazanmak ister misiniz? Patatesleri haşlayacağınız suyun içine bir
tutam tuz ekleyin. Bu sayede haşlanma süresini kısaltabilir, daha hızlı bir sonuca
ulaşabilirsiniz.

2. Çatal Kontrolü Yapın

Haşlama patateslerin çiğ kalması tat kaçıran durumlardan biridir. Bunun olmaması için
pişirme esnasında çatal testi yapmayı unutmayın. Eğer ki çatal kolay bir şekilde batıyorsa
patatesler iyi derecede pişmiş, yenmeye hazır demektir.

3. Kabuklarını Soyun

Patates haşlarken çoğu zaman kolaycılığa kaçıp kabuklu bir şekilde tencereye
atanlardansanız tekrar düşünmenin tam zamanı! Patatesleri soyduktan sonra haşlayarak
pişme süresini yaklaşık 10 dakika kadar kısaltabilirsiniz.

4. Doğrayın

Patatesleri en kısa sürede pişirmeyi hedefliyorsanız mutlaka doğramalısınız. Orta
büyüklükte, küp küp doğradığınız patateslerin çok daha kısa sürede ve yumuşacık
piştiklerini görebilirsiniz.

5. Sirke Ekleyin

Haşlama suyuna eklenen birçok yiyecek gibi patates de besin değerlerini kaybedebilir. Bu
durumun yaşanmaması için sirke, iyi bir yardımcıdır. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı sirke
ekleyerek patatesin minerallerini koruma altına alabilirsiniz.

 

Patates siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.