Patatesin Kararmaması için Ne Yapılır?

Lezzetli yemeklerin başrol sahibi; haşlaması, kızartması, fırınlaması gibi her
haliyle başımızın tacı patatesler; yazımızın içeriğinde kararmalara karşı savaş
açıyor!
Patatesler soyulduktan sonra içerisinde yoğun miktarda bulunan nişasta
nedeniyle çabucak kararır. Peki bu kötü görünüm nasıl engellenir? Her evde
bulunan basit malzemeler kullanarak patateslerin kararmasını nasıl
önleyebilirsiniz, yazımızın devamında sizi bekliyor.
İşte, patatesin kararmasını önlemek için 4 etkili yöntem…

1. Soğuk Su Kullanın

Hazır olsun diye erkenden soyduğunuz patatesler yemek saatine kadar
kararabilir, peki bunu nasıl önlemeliyiz? Patateslerin kararmasını önlemek için
soğuk su kullanmak en etkili yöntemlerden biridir. Soyduğunuz patatesleri
kararmadan saklayabilmek için soğuk su dolu bir kaba ekleyin. Bu yöntem
sayesinde patatesleri gün boyu kararmadan saklayabilir, dilediğiniz zaman en
canlı halleriyle kullanabilirsiniz.


2. Limon Damlatın

Patateslerin kararmasını önlemek için bekletecek soğuk suyunuz mevcut
değilse ılık su içerisine birkaç damla limon suyu eklemek de işinize yarayacak
yöntemlerden biridir. Limonun asidik ve beyazlatıcı özelliği sayesinde
patateslerin kararması önlenecek ve patatesler pişirilene kadar sizi güzel
renkleriyle bekleyecekler.


3. Tuz Kullanın

Soyulmuş patateslerin henüz pişirme zamanına çok varsa yararlanabileceğiniz
yöntemlerden bir diğeri de tuz kullanmak olabilir. Soyduğunuz patatesleri
koyacağınız su dolu kaba bir tutam tuz ekleyin ve buzdolabına kaldırın,
pişireceğiniz zaman da patatesleri temiz suyla yıkadıktan sonra kullanın. Bu
sayede patateslerin kararmasını önleyebilirsiniz.


4. Sirke Kullanın

Patateslerin bekletme aşamasında kararmamaları için beklettiğiniz suyun
içerisine 2 yemek kaşığı sirke eklemek de etkili yöntemlerden biridir. Bu
yöntem sayesinde patateslerin o güzel sarı renginin kararmasını önler, uzun
süre tazeliklerini korumuş olursunuz.
Siz de patateslerin kararmaması için bu yöntemlerden faydalanarak daha
lezzetli ve renkleri daha canlı patatesler tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!