Peynir Aşkına: 5 Farklı Cheesecake Tarifi

Kahvaltıların yıldızı olan peynir, sizin hayatınızın da yıldızıysa böyle buyurun.
Peynirli tüm lezzetlere daha bir bayılanlar için birbirinden nefis cheesecake
tariflerini yazımızın devamında derledik. Bu tariflerin her birini deneyebilir, çay
sofralarınıza bolca keyif katabilirsiniz.
İşte, limonludan böğürtlenlisine 5 nefis cheesecake tarifi…

1. Limonlu Cheesecake

Limonun ferah ve mis kokusuyla kendinden geçenlerdenseniz limonlu
cheesecake, size iyi gelecek! Limonun damak gıdıklayan hafif ekşi lezzeti ve
labne peynirin hoş uyumunu demli bir çayla taçlandırarak siz de güne
verdiğiniz molaları güzelleştirebilirsiniz. Capcanlı sarı rengiyle sofranıza güneş
gibi doğacak limonlu cheesecake nasıl yapılır, buyurun tarifimizin detaylarına:

– 2 paket burçak bisküviyi robottan geçirip toz haline getirin. Ardından 100
gram tereyağını eritip burçaklar ile karıştırın kelepçeli fırın kabının
tabanına bu harcı eşit şekilde bastırarak yerleştirin. Ardından
buzdolabına atıp donmasını bekleyin.

– Başka bir kabın içerisinde 700 gram labne peyniri, 350 gram toz şeker,
160 gram yoğurt, 5 gram vanilya, 25 gram nişastayı iyice karıştırın. Daha
sonra 3 yumurtayı ilave edip yavaşça karıştırın.

– Hazırladığınız bisküvili karışımın kabını folyo ile kaplayıp fırın tepsisine
koyun ardından burçaklı harcın üzerine hazırladığınız peynirli harcı
dökün ve tepsiye yaklaşık 2 parmak olacak kadar su ekleyin ve önceden
ısıtılmış 170 derecelik fırında hiç kapağını açmadan 1 saat kadar pişirin.

– Piştikten sonra 15-20 dakika durumun içerisinde bekletip soğuması için
dışarıya alın.

– Üzerindeki sosu için, 1 su bardağı limon suyu, 7 yemek kaşığı şeker, 2
yemek kaşığı mısır nişastasını tavaya alın kıvam alana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra Cheesecake’in üzerine döküp 2-3 saat buzdolabında
beklettikten sonra servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Limonlu Cheesecake

2. Narlı Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Çarşıdan bir tane alınıp evde bin tane olabilen güzel meyvemiz, sakladığı
zenginliğiyle bizi pek mutlu eden, bereketin simgesi nar; bu kez harika bir
cheesecake olup çaya eşlik ediyor. Yoğun kırmızısıyla sofranıza renk getirecek
narlı cheesecake, beyaz çikolatasıyla da lezzet âşıklarını tam kalbinden
yaklayacak. Siz de rengiyle enerji verecek, lezzetiyle peşinden koşturacak bir
tatlı tarifi arıyorsanız narlı beyaz çikolatalı cheesecake tarifimizi hemen
deneyebilirsiniz. İşte, tarifimizin detayları:

– 1 paket burçak bisküviyi, 80 gram tereyağını ve 5 gram toz tarçını
rondodan geçirip kalıba bastırarak yerleştirin.

– Diğer taraftan benmari usulü 70 gram kadar yumurta sarısını ve 80 gram
toz şekeri karıştırın, iyice pürüzsüzleşince 150 gram beyaz çikolatayı
ekleyin.

– Ardından 150 gram labne peyniri ekleyin ve çırpma teliyle
pürüzsüzleşene kadar çırpın.

– 10 gram toz jelatini çok az su koyup eritin ve karışıma ekleyin.

– Karışım biraz soğuduktan sonra 200 gram krem şantiyi ekleyin.

– Karışımı bisküvi tabanın üzerine ekleyin ve dolaba soğumaya alın.

– Diğer yandan tavada 100 ml su, 70 gram şeker ve 1 adet ayıklanmış nar
tanelerini kaynatın.

– 10 gram nişastaya biraz su ilave ederek karıştırın. Kaynattığınız narlı
karışımla birlikte soğuyan cheesecake’in üzerine ve tekrar soğuması için
buzdolabına alın.

– 3-4 saat kadar buzdolabından bekletip yeterinde soğuttuktan sonra
servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Narlı Beyaz Çikolatalı Cheesecake Tarifi

3. Kayısılı Cheesecake

Hangi tarifte yer alsa kalp çalmayı iyi bilen kayısıların, bu kez harika bir
cheesecake’te yer alıp çay sofralarımızı süslemesine hazır mısınız? Vitamin ve
mineraller bakımından zenginliğiyle herkesi tüketmesi gereken meyvelerden
biri olan kayısının en lezzetli haliyle tanışıp sofranızı renklendirmek için
buyurun tarifimizin detaylarına:

– Fırını önceden 350 dereceye ısıtın.

– Bir mutfak robotunda 18 adet mısır unu krakerini, 2 yemek kaşığı toz
şekeri ve 1/4 çay kaşığı tuzu ince kırıntılar oluşana kadar işlemden
geçirin.

– Bu karışımı orta büyüklükte bir kaseye aktarın ve kırıntılar ıslanana kadar
erimiş yarım fincan tereyağı içinde karıştırın.

– Altı düz bir fincan ya da bardak ile kırıntıları 9-13 inç ebatlarında bir
kızartma tavası içine eşit bir şekilde bastırın.

– Sağlam bir kabuk oluşana kadar 15 dakika süreyle kızartın.

– Bir tel raf üzerinde soğumaya bırakın.

– Isıyı 325 dereceye indirin.

– Küçük bir kulplu tencere içinde 4 adet kayısı, çeyrek fincan dolusu toz
şeker ve bir tutam tuzun orta-yüksek sıcaklıkta kaynamasını sağlayın ve
şeker eriyene kadar karıştırın.

– Isıyı azaltın ve kaynama noktasının altında pişirmeye devam edin ve
karışım parlak bir görünüm alana kadar on dakika süreyle sık sık
karıştırmaya devam edin.

– Mutfak robotu içinde kayısı karışımı, 1 yemek kaşığı limon suyu ve bir
yemek kaşığı suyu püre haline getirin.

– Büyük bir kâse içinde, bir elektrikli mikser kullanarak 2 paket oda
ısısında krem peyniri ve yarım fincan ekşi kremayı düz bir hale gelene
kadar ortam üzerinde çırpın.

– 3/4 şeker ilave edin ve düz bir hale gelene kadar tekrar çırpın.

– ½ çay kaşığı vanilya ve bir tutam tuz ilave edin ve bunların birleşmesini
sağlayacak şekilde çırpın.

– 2 adet yumurtaları ilave ederek malzeme düzgün bir hale gelene kadar
çırpın ve gerektiğinde kâsede kalan artıkları kazıyın.

– Krema- peynir karışımını soğutulmuş kabuk içine dökün ve üst kısmı
düzleştirin.

– Küçük kaşıklar dolusu kayısı püresini seyrek aralıklarla krema-peynir
karışımı üzerine dökün.

– Püreyi bir şiş ya da ince kanatlı bıçak ile hafifçe çalkalayarak döndürün.

– İyice oturana kadar yaklaşık 25. dakika süre ile kızartın.

– Raf üzerindeki tavada hafifçe soğumaya bırakın ve sonra da kare dilimler
halinde kesmeden önce soğuyana kadar iki saat süreyle soğutun.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Kayısılı Cheesecake Tarifi

4. Bal Kabaklı Cheesecake

Sonbahar mevsimiyle hasreti biten bal kabağından her tarifte yararlanmak
lezzet severlerinin önemli hedeflerindendir. Çorba, kızartma, tatlı gibi birçok
haliyle midelerimizi şenlendirir; faydalı içeriğiyle şifa buluruz. Siz de bal kabaklı
farklı bir tarif arıyorsanız onu peynirle buluşturup harika bir cheesecake
hazırlayabilirsiniz. İşte, bal kabaklı cheesecake tarifimizin tüm detayları:

– Geniş tabanlı tencerede doğranmış 1 kilo bal kabaklarının üzerine önce
50 ml su sonra 165 gram şekeri ekleyerek kısık ateşte kabaklar
yumuşayana kadar pişirin.

– Yumuşayan kabakları akışkan bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.

– 400 gram labne peynir ve 80 gram şekeri eriyene kadar çırpın.

– 3 yumurtayı teker teker ekleyin.

– Son olarak 1 paket vanilya ve 1 paket krema ekleyin.

– Taban için 1 paket yulaflı bisküvileri rondodan çekin ve oda
sıcaklığındaki 80 gram tereyağı ile karıştırın.

– Yuvarlak kek kalıbının altına pişirme kâğıdı serip hazırlanan tabana eşit
şekilde yayın.

– Son olarak hazırladığımız kremayı ekleyip önceden ısıtılmış fırında ilk 20
dakika 180 derecede daha sonra yaklaşık yarım saat 160 derecede
pişirin.

– Buzdolabında 3-4 saat kadar beklettikten sonra servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Balkabaklı Cheesecake Tarifi

5. Böğürtlenli Pişmeyen Cheesecake

Cheesecake yapımının biraz zahmetli olduğunu kabul ediyoruz ve o kadar
zamanı olmasa da ev yapımı cheesecake tüketmek isteyenlere harika bir
öneriyle geliyoruz! Bu cheesecake, pişirilmeden kolayca hazırlanıp tadanları
büyülüyor. Nefis mi nefis böğürtlenlerle sizi düşten de mor bir aşka ışınlıyor.
Böğürtlenli pişmeyen cheesecake nasıl yapılır, buyurun detaylara:

– 1 paket yulaflı bisküviyi mutfak robotundan geçirin ve üzerine erimiş 2
yemek kaşığı tereyağı ilave edip bir miktar daha karıştırın.

– Bu bisküvili karışımı kullanmak istediğiniz kalıbın tabanına yayarak, eşit
bir seviye haline getirmek için kaşığın tersi ile üzerine bastırın.

– Arası için bir tencere içerisine ½ su bardağı irmik, ½ su bardağı toz
şeker, ½ su bardağı Hindistan cevizi ve 3 su bardağı süt ilave edip
sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun bir kıvam aldıktan sonra bisküvilerin
üzerine dökün ve eşit bir şekilde kap içerisine yayın.

– Son olarak en üste gelecek sos için bir sos tenceresi içerisine 200 gram
donmuş böğürtlen, 3 yemek kaşığı toz şeker, yarım kahve fincanı su, 1
yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ekleyin. Yoğun bir kıvam alana
kadar orta ateşte pişirin ve kabın en üst kısmına dökün.

– Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra soğuk bir şekilde servis
edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

Pişmeyen Kolay Cheesecake Tarifi

 

Eğer canınız cheescake çektiyse Migros Ev Lezzetleri’nden limonlu cheescake Migros Sanal Market’te! Satın almak için hemen tıklayın.

Cheescake’nin yanında iyi gidecek Migros Kahve Latte Migros Sanal Market’te! Satın almak için hemen tıklayın.