Pişi Hamuru Yapmanın 5 Püf Noktası

Herkesin evde olduğu hafta sonu kahvaltılarının aranan ismi, yağda kızarmaya
en çok yakışandır pişi. Yumuşacık, puf puf haliyle hem gözlere hem damaklara
hitap eder. Peynir, reçel, yeşillik, çikolata kreması gibi akla gelen tüm
seçeneklere uyum göstererek mest eder.
Siz de sıradaki çay sofranız ya da kahvaltınız için pişi hazırlamak istiyor ama
sonucun kötü olacağından korkuyorsanız sıraladığımız püf noktaları sizin için
geliyor. İşte, kusursuz bir pişi hamuru yapmanın 5 Püf noktası…

1. Yoğurt ve Sirke Kullanın

Pişi hamurunun yumuşacık olması, bir pişide aranan en önemli
özelliklerdendir. Bu özelliğin sırrı ise çok basit. Pişi hamurunun yapım
aşamasında bir miktar yoğurt ve sirke kullanarak pişi hamurunun yumuşacık
olmasını sağlayabilir, aynı zamanda fazla yağ çekmesini önleyebilirsiniz.
Dolayısıyla pişide aradığınız özellikler yağ çekmemesi ve yumuşak olması ise
sirkeli ve yoğurtlu tariflere yönelmek sizin için en doğrusu olacaktır.


2. Sert Olmasını Önleyin

Yumuşacık ve puf puf bir pişi yapmak istiyorsanız pişi hamurunun
sertleşmemesine dikkat etmelisiniz. Bunun için hamur hazırlama aşamasında
un miktarını abartmamak en iyisidir. Böylece hafif ele yapışan bir hamur elde
ederek pişinin yumuşacık bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.


3. Kabarması İçin Bekletin

Nefis pişileri bir an önce yemek isteseniz de daha güzel sonuçlar için biraz
sabırlı davranıp hamurun kabarmasını beklemekte fayda var. Aksi takdirde
hamur sert ve sönük olur, normalden daha az pişi çıkar. Hazırladığınız pişi
hamurunu top haline getirdikten sonra bir kap içerisine koyun. Daha sonra
üzerini tülbentle örtün ve kalorifer yakını gibi sıcak bir bölgede en az yarım saat
bekletin. Böylelikle hamur kurumadan yeterince kabaracak, çok daha iyi bir pişi
yiyebileceksiniz.


4. Kalın Bırakın

İki çeşit pişi vardır; biri içi boştur, diğerinin içi dolgundur. Eğer siz içi dolgun
bir pişi yemek istiyorsanız buraya dikkat. Pişi içinin boş olmasını
istemiyorsanız pişi hamurunu açarken en az 2-3 ml kadar olacak şekilde biraz
kalın bırakmalısınız. Bu sayede hamur incelip sönmeyecek, içi dolgun bir pişi
elde edebileceksiniz.


5. Bol ve Kızgın Yağda Pişirin

Pişi hamurunun kabarması için pişirme aşamasında da gereken özeni
göstermeniz önemlidir. Çok iyi hazırladığınız bir hamur bile pişirirken uygun
şartları sağlamadığınızda hızlıca sönüp kötü bir sonuç verir. Pişirme
aşamasında kızgın, bol ve temiz bir yağ kullanın. Böylelikle hamurun
kabarmasını sağlar, kusursuz biri lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Pişiniz ister dolgulu ister boş olsun, yanına yakışacak harika içecekler Migros Sanal Market’te!

Gelenekselden vazgeçemeyenler için harika bir çay; Çaykur Kamelya Çay. Satın almak için hemen tıklayın.

Pişinin yanına çok yakışacak, çocuklarınız bayılacak! Çamlıca portakal aromalı gazozu satın almak için hemen tıklayın.