Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

Portakal, mis kokulu aromasıyla birçok tarife yoğun bir lezzet katıp kendine müptela eden
meyvelerden biridir. Yoğun C vitaminiyle şifa kaynağı olup bağışıklığı güçlendirmesiyle
bilinir. Bu yüzden portakalın kabuğundan bile faydalansak hiç de abartmış olmayız dedik
ve işe koyulduk! Portakal aromasına bayılanların çok seveceği, kahveye ya da çaya çok iyi
eşlik edebilecek, sunumu pek şık, içeriği pek hafif portakal kabuğu şekerlemesi tarifi
yazımızın devamında sizi bekliyor.

Bu zamana kadar çöpe yolladığınız her portakal kabuğu için pişman ettirecek vitamin dolu
nefis portakal kabuğu şekerlemesi nasıl yapılır; işte, tüm detaylar…

● 3 adet portakalın kabuğunu uzun ince şeritler halinde doğrayın. Ardından uygun
büyüklükte bir tencereye alıp üzerine su ekleyip 10 dakika kaynatıp süzün. Tekrar
soğuk su ekleyip tekrar kaynatın ve süzün. Bu işlemi kabukların acısının çıkması için
3 kez tekrarlayın.

● En son süzdükten sonra portakal kabuklarının üzerine 2 su bardağı toz şeker, 4 adet
karanfil, 1 su bardağı su ekleyin ve kabuklar şeffaflaşana dek pişirin.

● 1 çay kaşığı limon suyu ekleyip 2 dakika daha kaynatın.

● Pişen kabukları süzün, üzerine toz şeker serpin, ızgara telinin üzerinde 1 saat oda
ısısında bekletin.

● Son olarak kabukların bir tarafını benmari usulü erittiğiniz çikolatalara batırıp yağlı
kâğıt üzerinde dondurun.

● Sevdiklerinize yapacağınız sunumlarda fark yaratacak portakal kabuğu şekerlemesi
hazır, afiyet olsun.

 

Lezzetli tatlılar için vazgeçilmez bir malzeme; Irmak toz şeker. Satın almak için hemen tıklayın.

Tam mevsiminde lezzetli portakallar Migros Sanal Market’te! Satın almak için hemen tıklayın.