Püf Noktalarıyla Bamya Nasıl Kurutulur?

Dizlerdeki sıvı kaybını önlemeye yardımcı tek ilaç olarak bilinen bamya, yaz aylarının
sevilen sebzelerinden biridir. Turşusu, çorbası, yemeği gibi farklı halleriyle sofraları süsler,
şifa kaynağı olur. İçinizdeki bamya sevgisini durduramıyor, bamyayı sadece yaz
mevsiminde değil; diğer mevsimlerde de sofranızda görmek istiyorsanız yazımızın detayları
sizin için gelsin. Bamya nasıl kurutulur, püf noktalarıyla paylaştık. İşte, detaylar…

1. Taze ve Sağlam Bamyaları Seçin

Bamya kurutmaya iyi bir bamya seçerek başlamalısınız. “Nasılsa kurutacağım” diyerek
çürümeye yakın, tazeliğini kaybetmiş bir bamya seçerek sonuçları olumsuz yönde
etkilersiniz. Kurutmak için satın alacağınız bamyaları taptaze, sapasağlam olanlardan
seçerek en lezzetli sonuçlara ulaşmayı kolaylaştırabilirsiniz.

2. Aynı Boyutta Olmalarına Dikkat Edin

Kurutmak için satın alacağınız bamyaları mümkün olduğunca birbirlerine eşit
büyüklüklerde tercih edin. Bu sayede birinin kururken diğerinin yanma derecesine
gelmesini engeller, her birinin aynı sürede aynı miktarda kurumasını sağlayabilirsiniz.

3. Hava Almalarını Sağlayın

Bamyaları güneşte, fırında ya da rüzgârda kurutmayı seçebilirsiniz ancak her birinde
unutmamanız gereken püf noktası bamyaların hava almasını sağlamak olmalıdır. Bunun
için bamyaları ipe ya da ızgara teline dizmeyi tercih edin. Böylelikle bamyaları hava
aldırarak kurutabilirsiniz.

4. Yağmurdan ve Çiyden Koruyun

Bamya kuruturken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan bir diğeri, onları neme ve
suya maruz bırakmamaktır. Bamyaları yağmur ya da çiy yağması gibi durumlardan özenle
koruyun, aksi takdirde bamyalar çürüyebilir.

5. Güneşte ya da Fırında Kurutun

Bamyaları yıkayıp ayıkladıktan sonra ipe ya da ızgara teline dizerek güneşte kuruyana
kadar bırakabilirsiniz. Bir diğer yöntem olarak fırında kurutmayı da tercih edebilirsiniz.
Peki, bamya fırında nasıl kurutulur? İşte, cevabı:

● Bamyaları fırında kurutmak için fırın ısı derecesini 50’ye ayarlamalısınız. Ardından
fırın kapağını çok az aralık bırakarak bamyaları en az 2 saat boyunca kurumaya
bırakabilirsiniz. Belirli aralıklarla bamyaları çevirmeyi unutmayın.

● 2 saat sonunda bamyalar hâlâ yeterince kurumamış ve fırın soğumuşsa tepsileri
içinden çıkartın ve fırını bir daha ısıtın. Bu işlemi gerektiği kadar tekrar ederek
bamyakurutma işlemini tamamlayın.

Kurutulmuş Bamyalar Nasıl Saklanır?

Kış için bamyalarınızı en iyi şekilde kuruttunuz, şimdi onları en iyi şekilde saklama zamanı.
Peki, nasıl? Kuru bamyaları bez bir torba ya da cam kavanoz içerisinde saklayabilirsiniz. Raf
ömürlerini uzatmak için içlerine bir avuç kaya tuzu veya deniz tuzu eklemeyi unutmayın.

Kurutulmuş Bamyalar Nasıl Tüketilir?

Kuru bamyalarınızı dilediğiniz zaman kaynar su içinde beklettikten sonra pişirebilir, taze
bamya kadar lezzetli bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Kurutmak için tercih edebileceğiniz bamyaları Migros Sanal Market üzerinden hemen
sipariş verebilirsiniz: