Puf Puf Kabaran Pankekler İçin 7 Püf Nokta

Pankek; Türk mutfağındaki akıtma, cızlama gibi hamur işlerine çok benzeyen, Batı'ya ait en
sevilen kahvaltı lezzetlerinden biridir. Son derece pratik yapımı sayesinde ev halkı
yatağından kalkana kadar hemen hazır olup fıstık ezmesi, reçel, peynir, bal, akçaağaç
şurubu, taze meyveler eşliğinde keyifle tüketilir.
Siz de bu hafta sonu kahvaltısına nefis pankekler hazırlayıp tüm gününüzün güzel
geçmesini sağlamak için puf puf kabaran, yumuşacık pankek nasıl yapılır yazımızın
devamından öğrenebilirsiniz. İşte iyi kabarmış pankek yapımının 7 püf noktası…

1. Taze Malzemeler Kullanın

Birçok tarifte olduğu gibi kusursuz bir pankek yapabilmek için de taze malzemeler
kullanmanız gerekir. Pankek malzemelerinin en önemlileri olan süt ve yumurtanın günlük
ve organik olmasına dikkat ederek pankeklerin yumuşacık olmasını ve daha iyi kabarmasını
sağlayabilirsiniz.


2. Oda Sıcaklığında Malzemeler Kullanın

Malzemelerin en tazesini seçtiniz; ancak yetmez! En az tazelik kadar malzemelerin
kullanıma hazır ve oda sıcaklığında olması da kusursuz bir pankek yapabilmek için son
derece önemlidir. Buzdolabından çıkardığınız süt, yumurta gibi malzemeleri pankek
hamurunu hazırlamaya başlamadan önce bir süre dışarıda bekleterek ılıtmayı unutmayın.
Bu sayede pankekin daha iyi kabarmasını sağlayabilirsiniz.


3. Malzemeleri Ayrı Karıştırın

İyi kabaran bir pankek yapmak istiyorsanız hazırlama aşamasında tüm malzemeleri birlikte
karıştırmamaya dikkat edin. Un, kabartma tozu, şeker gibi kuru malzemeleri ayrı; yumurta,
süt gibi sıvı malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp daha sonra hepsini birleştirin.

4. Çok Karıştırmayın

Krep hamuru hazırlarken tüm malzemeleri mikserle iyice karıştırmanız gerekir; ancak
pankek yapımında süreç böyle işlemez ve asla mikser kullanmamanız gerekir. Pankek
hamurunu hazırlarken bir çatal yardımıyla malzemelerin sadece birbiriyle karışmasını
sağlayacak kadar karıştırmanız yeterlidir. Bu sayede pankek hamurunun yumuşak olmasını
ve iyice kabarmasını sağlayabilirsiniz.

5. Hamurun Kıvamını Ayarlayın

İyi kabarmış, puf puf bir pankek yapabilmek için hamur kıvamını çok iyi tutturmanız
gerekir. Pankek hamuru fazla akışkan olursa pankek yeterince kabarmaz. Gereğinden fazla
akışkan olan pankek hamuruna bir miktar daha un ekleyerek kıvamlı bir akışkanlık elde
edebilir, pankekin kabarmasını sağlayabilirsiniz.

6. Bekletmeden Pişirmeye Başlayın

Pankek hamurunu kahvaltı için geceden hazırlamak mükemmel bir fikir gibi görünebilir;
ancak bu yöntem kötü bir sonuca neden olur. Yumurta akı gibi malzemeler, bekletildiğinde
giderek hacmini kaybeder bu da hamurun kabarmasını ve yumuşak olmasını önler.
Yumuşacık bir pankek hazırlamak istiyorsanız pankek hamurunu hazırladıktan hemen
sonra pişirme aşamasına geçmelisiniz.


7. Yaydırmayın

Yumuşacık pankekler için hamuru tavaya tamamen yaymamanız gerektiğini unutmayın. Bir
su bardağı ağzı kadar yayıp pankeklerin çok daha yumuşak olmasını ve iyice kabarmasını
sağlayabilirsiniz.