Ramazan Bayramı’na Yakışır: Hafifliğini Kuşlardan Alan 5 Tatlı Tarifi

Bayram keyfinize tatlı bir dokunuş yaparken midenizi rahatsız etmeyecek
seçenekler mi arıyorsunuz? Sizi hemen böyle alalım. Birbirinden hafif tatlı
seçeneklerini derlediğimiz içeriğimiz size iyi gelecek!
İşte, muhallebili kadayıftan kavunlu sorbeye 5 güzel tatlı tarifi için detaylar…

1. Rengiyle Mutluluk Verir: Havuç Rüyası

Tatlı dünyasının akla gelen ilk malzemesi olmasa da en önemli
malzemelerinden biri de havuçtur. Bayram keyfiniz için hem hafif hem de az
şekerli tatlı tüketmek istiyorsanız havuç rüyası tam size göre olabilir. Biraz
bisküvinin lezzeti, biraz vanilya ve portakal suyunun aromasıyla akıldan
çıkmayacak bir lezzete imza atan havuç rüyasıyla siz de bu bayram nefis bir
tanışma yaşayın, deriz. İşte, havuç rüyası tarifi:

  •  İlk olarak bir tencerenin içerisine suyu ve soyulup doğranmış olan
    havuçları ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.
  •  Ardından blenderdan geçirin. Daha sonra portakal suyu ve nişastayı
    karıştırıp havucun üzerine ekleyin.
  •  Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alın.
  •  Bir kabın içerisine önce az miktarda havuçlu harçtan ekleyip üzerine bir
    petibör bisküvi ekleyin.
  •  Ardından tekrardan havuçlu harç sonra tekrar petibör bisküvi ekleyin.
  •  Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemleri uygulayın.
  •  Son olarak en üste havuçlu harçtan döküp oda sıcaklığına gelene dek
    bekletin.
  •  Daha sonra buzdolabında iki saat bekletip bayram sofranızda servis edin.
    Afiyet olsun.

    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Havuç Rüyası Tatlı Tarifi

2. Elma Sevenlere: Elma Lokması

Lokma sevenler, bayramı lokmasız geçirmek istemeyenler buraya! Elma
lokmasıyla yeniliğe açılmaya hazır mısınız? Bayram ikramlığı olarak az şekerli,
bol meyveli bir lezzet arıyorsanız bu tarif size iyi gelecek! İşte, mis kokulu elma
lokması tarifi:

  •  Bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  •  Elmaların kabuklarını soyun ve ortalarındaki çekirdekli kısımları çıkarın.
  •  Hazırladığınız hamurlu harca elmaları batırıp kızgın yağda kızartın.
  •  Ardından soğutmadan bayram sofranızda servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Elma Lokması Tarifi

3. Pratik Tatlı Arayanlara: İncir Dolması

Şekeri içinde bir tarif daha var sırada! Bayram da olsa rafine şekere hoşgörü
göstermeyenler böyle buyursun. Bu tarifte çok az şeker kullandık, incirin kendi
lezzetine dadandık! İşte, tadı damağınızda kalacak incir dolması tarifi:

  •  İlk olarak kuru incirleri ılık su içinde 1-2 saat bekletin.
  •  Ardından baş kısımlarını kesip ortasını yarın ve içerisini ceviz ile
    doldurun.
  •  Tüm incirler için aynı işlemi uygulayın. Ardından bir kabın içerisine şeker
    ve suyu ekleyin daha sonra içerisine incirleri ekleyip kaynatın.
  •  Suyu azalınca incirleri alıp soğutun. Soğuduktan sonra üzerine kaymak
    ve toz antep fıstığı ekleyip bayram sofranızda servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

İncir Dolması Tarifi

4. Tatlı Bir Serinlik Versin: Kavunlu Sorbe

Bayramda baklava yenir, anlayışını bir köşeye bırakmaya ve kavunlu sorbeyle
tanışmaya ne dersiniz? Kavunlu sorbe, süt ve şeker kullanılmadan yapılan hafif
mi hafif bir seçenek. Tatlı tatlı serinletirken, kalorisiyle de pişman etmeyen
kavunlu sorbe sizin de bayram keyfinize iyi gelecek. İşte, kavunlu sorbe;

  •  İlk olarak bir kabın içerisine kavunları dilimleyip buzlukta en az 3 saat
    bekletin.
  •  Ardından bir mutfak robotunun içerisine ekleyip püre haline getirin.
  •  İçerisine baş ve limon suyunu de ekleyip robotu tekrar çalıştırın.
  •  Ardından bir kabın içerisine ekleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirip
    bayram sofranızda servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kavunlu Sorbe Tarifi

Kavunlu Sorbe Tarifi

5. Kadayıfa Farklı Bir Dokunuş: Muhallebili Kadayıf

Kadayıf, Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biridir. Haliyle bayram
ziyaretlerinde de eksik edilmez. Siz de bu bayramı kadayıfla karşılamak ama
ona biraz hafiflik katmak isterseniz bu tarifimizi deneyebilirsiniz. Çıtır çıtır
kadayıfa yumuşacık kadayıfın nasıl da yakıştığına inanamayacaksınız! İşte,
muhallebili kadayıf tarifi:

  •  İlk olarak bir tavanın içerisine tereyağı ve kadayıfları ekleyin ve renkleri
    iyice dönene kadar kavurun.
  •  Ardından başka bir tencerenin içerisine muhallebi için krema vanilya ve
    tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyin ve kıvamı koyulaşana kadar
    devamlı çırpın.
  •  Kıvam almaya başlayınca içerisine vanilya ve tereyağını ilave edin ve
    ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca içerisine kremayı ekleyip
    çırpın ve bir kabın içerisine kavrulmuş kadayıfların yarısını döküp zemini
    kaplayın.
  •  Muhallebiyi de üzerine ekleyip son olarak kalan kadayıfları da üzerine
    yaydırın.
  •  Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra bayram sofranızda servis
    edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Muhallebili Kadayıf

Bayram boyunca yapacağınız birbirinden güzel tatlılar için gerekli malzemeler Migros Sanal Market’te! Sipariş vermek için hemen tıklayın.