Ramazan Pidesiyle Yapabileceğiniz 5 Nefis Tarif

Fırından yeni çıkmış çıtır çıtır pideler, Ramazan sofralarının âdeta onur
konuğudur. Aralarına sürülen tereyağıyla, çikolata kremasıyla ya da krem
peynirle şahane gittikleri gibi tek başınayken de lezzetlerinden bir şey
kaybetmezler. Ramazan sofralarını daha da anlamlandırır, iştahları daha da
kabartırlar.
Yazımızın devamında Ramazan pidelerine farklı bir kimlik kazandırabileceğiniz,
ev halkını pek şaşırtacak birbirinden nefis tarifler sizi bekliyor. Siz de
bayatlamış ya da taze Ramazan pidelerini bu tariflerle değerlendirebilir, lezzetin
keyfini çıkarabilirsiniz.
İşte Ramazan pidesiyle yapabileceğiniz 5 nefis tarif…

1. Pastırmalı Kaşarlı Pide

Ramazan sofrası denince akla gelen başlıca lezzetler olan pastırma ve
Ramazan pidesi bu tarifte güçlerini birleştiriyor! Mutfakta pek başarılı
olamayanların bile kolaylıkla hazırlayabileceği bu nefis pidenin tadına
doyamayacaksınız. Ramazan pidesiyle pastırmalı kaşarlı pide nasıl yapılır, işte
detaylar:
– 1 adet Ramazan pidesinin üzerini kenar kısımlar kalacak, çukur oluşacak
şekilde bıçak yardımıyla kesin ve fırçayla yağlayın.
– Üzerine 2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini ve 10 dilim
pastırmayı eşit şekilde dağıtarak yerleştirin.
– Daha sonra bir tutam tuz, bir tutam karabiber ve 1 çay kaşığı kuru kekiği
de ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar
pişirin.
– Fırından alıp üzerine taze kekik yapraklarını ekleyin ve sıcakken servis
edin.

2. Ispanaklı Pide

“Benim pidem sebzeli olsun.” diyorsanız işte size yine lezzetiyle iddialı,
yapımıyla pek pratik bir tarif daha! Ramazan pidesinin lezzeti, ıspanağın
vitaminin birleştiği bu tarife iftar sofranızda mutlaka bir şans verin! İşte; ister
sıcak bir çayla isterseniz de soğuk bir içecekle keyifle tüketebileceğiniz
ıspanaklı pidenin tarifi:
– 1 adet Ramazan pidesinin üzerini kenar kısımlar kalacak, çukur oluşacak
şekilde bıçak yardımıyla kesin ve fırçayla yağlayın.
– Yarım kilo ıspanağı iyice yıkadıktan sonra iri iri doğrayın.
– 1 adet kuru soğanı piyazlık doğrayın.
– Tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekleyip soğanı soteleyin, ardından ıspanakları
ekleyip 1-2 dakika kavurun ve ocaktan alın.
– Pidenin üzerine sıvı yağ ya da tereyağını fırça yardımıyla dağıtın.
– Üzerine 1 kutu labne peynirini sürün.
– Ardından ıspanakları ekleyip fırına verin.
– Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve dilimleyip
soğumadan servis edin.

3. Domatesli Peynirli Pide

Domates ve peynirin o mükemmel uyumunun bir kez daha kanıtlandığı, çıtır
çıtır bir pideye doymaya hazır mısınız? İştahlar kabardıysa hünerli eller, lezzet
tutkunları mutfağa doğru ilerlesin ve bugünkü iftar sofranız keyifli çay
davetlerinden rol çalsın! İşte, demli bir çayla güzelce tamamlanacak domatesli
peynirli pide tarifi:
– 1 adet Ramazan pidesinin üzerini kenar kısımlar kalacak, çukur oluşacak
şekilde bıçak yardımıyla kesin ve fırçayla yağlayın.
– 4 adet domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
– Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve domatesleri ilave edip
kavurun.
– Domatesler iyice yumuşadıktan sonra 1 tatlı kaşığı Migros biber salçası,
1 tatlı kaşığı Migros domates salçası ekleyin.
– Bir miktar tuz ve karabiber de atarak ocaktan alın.
– İçerisine 1 kâse küp küp doğranmış Migros beyaz peyniri ekleyin ve
karıştırın.
– Pidenin üzerine koyduktan sonra 200 derecede 10 dakika pişirin.
– Çıkarıp üzerine taze kekik yapraklarını ekleyip soğumadan servis edin.

4. Sucuklu Pide

Bol baharatlı, mis kokulu, nefis bir sucuk bu kez yumurtayla değil; Ramazan
pidesiyle aşk yaşıyor! Eğer siz de sucuk yemeden yaşayamam,
diyenlerdenseniz bugünkü iftar sofranızda sucuklu pideye kocaman bir yer
açabilirsiniz! Ramazan pidesiyle hazır pidelere taş çıkartacak sucuklu pide
nasıl yapılır işte tarifi:
– 1 adet Ramazan pidesinin üzerini kenar kısımlar kalacak, çukur oluşacak
şekilde bıçak yardımıyla kesin ve fırçayla yağlayın.
– 1 kangal sucuğu ince ince dilimleyin.
– Ardından 2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve
sucuk dilimlerini yerleştirin.
– 1 miktar tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı paprikayı serperek fırına verin.
– 200 derecede sucuklar iyice kızarana kadar pişirin.
– Fırından aldıktan sonra üzerine dereotu yaprakları ekleyip soğumadan
servis edin.

5. Mantarlı Pide

İçerdiği bolca proteini sayesinde et tüketmek istemeyenlerin imdadına koşan;
hafifliği ve besleyiciliğiyle mutlu eden nefis mantarlardan bu kez damaklarda
tat bırakacak, midelere bayram ettirecek bir pide hazırlıyoruz! Domates, biber
ve soğanın da eşlik ettiği bu nefis pideyi sürekli yapmak isteyebilirsiniz,
şimdiden uyaralım! İşte; Ramazan pidesi kullanarak yapabileceğiniz, lezzet
şöleni olacak mantarlı pide tarifi:
– 1 adet Ramazan pidesinin üzerini kenar kısımlar kalacak, çukur oluşacak
şekilde bıçak yardımıyla kesin ve fırçayla yağlayın.
– 1 paket mantarı, 1 adet kuru soğanı, 2 adet domatesi, 2 adet sivri biberi
ince ince doğrayın.
– Daha sonra derin bir tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyip sırasıyla soğanı,
biberleri, mantarı ve domatesleri ekleyip soteleyin.
– Mantarlar iyice suyunu çekene kadar pişirin.
– Ardından Ramazan pidesinin üzerine hazırladığınız mantarlı karışımı
ekleyip fırına verin.
– 200 derecede 10 dakika pişirin ve dilimleyip servis edin.