Sahurda Tüketebileceğiniz Tok Tutacak 5 Tarif Önerisi

Ramazan ayı gelince hangi yiyecekler tok tutar, hangi yiyecekler susamaya
neden olmaz, oruç tutarken kilo almadan beslenmek mümkün müdür? gibi
birçok soru akıllarda uçuşmaya başlar. Bu akıl karışıklıklarına biraz çare olsun
diye sıradaki yazımızda sahur sofralarına pek yakışacak, doyurucu ve yapımları
birbirinden pratik 5 tarife yer verdik. Siz de sıradaki sahur vakitlerinde bu
tarifleri uygulayabilirsiniz.
İşte sahur vaktinde kolayca hazırlayabileceğiniz, birbirinden tok tutan 5 tarif
önerisi…

1. Köfteli Erişte Çorbası

Sahurda hem hafif hem de tok tutucu bir yemek tüketmek günün kolay devamı
ve midenizin rahatlığı için son derece önemlidir. İşte, tam da bu doğrultuda
midenizi yormayan hem de tok kalmanıza yardımcı nefis bir çorba! Kıyma,
bulgur, un, yoğurt gibi doyurucu malzemelerin erişte ile buluşup tadına
doyulmadığı köfteli erişte çorbası sahur sofranıza çok yakışacak. İşte, köfteli
erişte çorbası tarifi:
– 200 gram kıyma, rendelenmiş 1 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı ince
bulgur, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi
iyice yoğurun.
– Hazırladığınız kıymadan fındıktan biraz büyük parçalar alıp yuvarlak şekil
verin.
– Diğer yandan tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı salça
ekleyip hafifçe kavurun.
– Daha sonra 1,5 litre sıcak su ekleyip karıştırın.
– Kaynayan su içerisine 1,5 çay bardağı erişteyi ekleyin.
– Şekillendirdiğiniz kıymaları 1 yemek kaşığı una bulayıp tencereye
ekleyin.
– Diğer yandan 1 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı unu
bir çatal yardımıyla çırpın; 1 su bardağı ılık su ekleyin.
– Hazırladığınız bu karışımı kaynamakta olan tencerenin içerisine boşaltıp
güzelce karıştırın.
– Ayrı bir sos tenceresinde 1,5 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra
ocaktan almaya yakın 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyin.
– Pişen çorbanın üzerine gezdirip kâselere paylaştırarak servis edin.

2. Nohutlu Ispanak Salatası

Demir zengini ıspanak, protein zengini nohutla buluşup sağlıklı mı sağlıklı,
sahur öğününe yaraşır, doyucu bir salata oluyor! Gün boyu ihtiyacınız olan
enerjiyi, midenize rahatsızlık vermeden sağlayacak nohutlu ıspanak salatasını
siz de sıradaki sahur sofranız için hazırlayabilirsiniz. İşte, nohutlu ıspanak
salatasının yapılışı:

– Ayıkladığınız 2 demet kadar ıspanak yapraklarını bol suda yıkayıp fazla
sularını süzdürün.
– Derin bir tencerede kaynamakta olan suya bıraktığınız ıspanak
yapraklarını kısa bir süre haşlayın. Fazla suyunu süzdürdükten sonra
ince ince doğrayın.
– Bir gece önceden suda beklettiğiniz yarım su bardağı kadar nohutları
düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu süzün.
Kabuklarını soyduğunuz 2 diş sarımsağı ince ince dilimleyin. 2 adet
kadar haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun.
– Haşlanmış ıspanak yaprakları ve nohudu derin bir salata kasesinde
harmanlayın.
– Yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı üzüm
sirkesi ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesiyle hazırladığınız sosu üzerine
gezdirdikten sonra dilimlenmiş yumurta dilimleri eşliğinde bekletmeden
servis edin.

Nohutlu Ispanak Salatası Tarifi

3. Üç Fasulyeli Makarna Salatası

Sıradaki sahur yemeğinde makarnanın pratikliği, baklagillerin besleyiciliğiyle
birleşiyor! Tek başına fasulye tüketmeyi sevmeyenlerin bile pek seveceği,
sadece 30 dakikada kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde tüm günü
daha kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. İşte, üç fasulyeli makarna salatası
tarifi:
– 1 kutu kuru fasulye, 1 kutu Meksika fasulyesinin suyunu iyice süzün ve
sudan geçirin.
– 1 paket makarnayı 8 dakika haşlayın.
– Diğer yandan ayıkladığınız taze fasulyeyi ikiye kestikten sonra 20 dakika
haşlayın.
– Bir miktar balzamik sirke, 1 tatlı kaşığı çam balı,1 tatlı kaşığı tahin, 1
tutam tuz, 1 tutam karabiber, göz kararı zeytinyağı, bir kâsede karıştırın.
– Ardından tüm malzemeleri bir kâse dilimlenmiş turşuyla birlikte ilave
edip karıştırın ve servis edin.

4. Omlet Sandviç

Doyurucu seçeneklerin başında gelen yumurta; sağlıklı, hafif ve besleyici
olmasıyla hem yetişkinler hem de çocuklar için her zaman doğru bir öğündür.
Siz de sahur vaktinde tüketmek için yapımı aşırı pratik, üstelik gün boyu tok
tutacak bir yemek arıyorsanız omlet sandviç size iyi gelecek! İşte, nefis mi nefis
omlet sandviç tarifi:

– İlk olarak bir kabın içerisinde 2 adet yumurta tuz ve karabiberi dilerseniz
baharat ya da dereotu gibi yeşillikler de katarak çırpın.
– Omlet tavasını yağlayıp kızdırın.
– Çırpılmış yumurtaları ilave edip pişirin.
– Ardından omleti üçe katlayın, sandviç ekmeğini ortadan ikiye bölün ve
içerisine omleti ilave edin.
– Yanında çayla birlikte soğumadan keyifle tüketin.

5. Yufkasız Patates Böreği

Patates âşıkları sahurda da ondan uzak kalmasın diye pratik mi pratik, çok
lezzetli ve doyucu bir tarifimiz var! Patatesleri yumurta, taze soğan gibi
malzemelerle kaynaştırıyor, ortaya yufkadan yapılan börekleri çok
kıskandıracak bir lezzet çıkarıyoruz! İşte, gün boyu tok kalmanıza yardımcı
olacak yufkasız patates böreği tarifi:
– İlk olarak 6 adet patatesi soyup küçük küçük doğrayın.
– Ardından bir kabın içerisinde 3 adet yumurtayı ve 4 yemek kaşığı yoğurt,
1,5 çay bardağı sıvı yağı çırpın.
– Daha sora 1 adet rendelenmiş kuru soğan, 4 yemek kaşığı ince kıyılmış
dereotu, 5 yemek kaşığı ince kıyılmış taze yeşil soğanı, 8 yemek kaşığı
un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karabiberi
sırayla ekleyip karıştırın.
– Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın kabının içerisine eşit olarak yayın
ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.
– 50 dakika kadar pişirip sıcak ya da ılık olarak servis edin.