Salatanızın Faydasını Katlayacak 5 Öneri

Salata; ihtiyacımız olan vitamin, mineral ve lifleri kazanmanın en pratik
yollarından biridir. Mevsim meyve ya da sebzeleriyle hazırlayıp peynir, baklagil
gibi protein seçenekleriyle tamamladığımız her bir salata soframızı
zenginleştirir, tamamlar. Salata çeşitleri, sizin de olmazsa olmazlarınız
arasındaysa önerilerimiz tam size göre olabilir.
İşte, salatadan alacağınız faydayı artırmanın 5 yolu…

1. İyice Yıkayın

Salata yapmadan önce tüm yeşillikleri ya da meyveleri iyi bir şekilde yıkayıp kir
ve tarım ilaçlarından arındırmak, sahip olduğumuz önemli bilgiler arasında yer
alır. Peki, nasıl yıkamalı? Bunun için genellikle önerilen temizlik şekli, 1-2 kaşık
sirke ya da karbonat eklenen su dolu bir kapta tüm malzemeleri bir süre
bekletmektir. Bu yöntem iyi bir temizlik sunsa da vitaminlerin ölmesine neden
olabilir. Bunun yerine tüm malzemeleri akan su altında dikkatle yıkamak daha
iyi bir yöntemdir. Böylelikle salatadan alacağınız faydanın azalmasını
önleyebilirsiniz. Tabii, bu sırada su israfı yapmamaya da dikkat edilmelidir.

2. Salata Soslarından Kaçının

Sos çeşitleri; salataların en nefis şekilde tamamlanmasını sağlasa da diğer
yandan yoğun oranda kalori ve katkı maddesi içerebilir. Dolayısıyla kilo
almanıza ve sağlığınızın bozulmasına neden olabilir. Bunun yerine soğuk sıkım
zeytinyağı, limon, sirke ve sarımsağı karıştırarak hazırlayacağınız sos hem şifa
hem de lezzet dolu bir tercih olacak, salatadan aldığınız faydayı artıracaktır.

3. Tahta Bıçak Kullanın

Salata yapımında en çok düşülen hatalardan biri de metal bıçak kullanmaktır.
Yeşillikleri metal bıçak ile doğramak, vitamin ve mineral kaybına yol açar.
Bunun yerine tahta bıçak kullanmak ya da malzemeleri elinizle parçalara
ayırmak, salatadan alacağınız faydanın artmasını sağlar.

4. Doğrayarak Bekletmeyin

Özellikle çalışan insanlar için hazır doğranmış salata malzemeleri, nefis bir
kurtarıcıdır. Zaman kaybetmeden sofranın hemen hazırlanmasını sağlarlar.
Buraya kadar güzel; ancak doğranıp bekletilen yeşillikler besin değerlerini her
dakika kaybetmeye başlar. Dolayısıyla doğranıp bekletilen yeşillikler, sağlık da
kazandırmak yerine size sadece zaman kazandırır. Bunun yerine yeşillikleri
sadece yıkayıp bekletebilir, ihtiyaç anında da doğrarsanız salatanın faydasını
kaybetmeyi önleyebilirsiniz.

5. Büyük Şekilde Doğrayın

Salata yaparken tüm malzemeleri ince ince doğramak; size bir terapi seansı
gibi gelebilir ya da sunumun daha iyi olduğunu hissettirebilir. Ancak
malzemelerin küçük parçalara doğranması, vitamin ve mineral kaybına davetiye
çıkarır. Bunun yerine daha büyük boyutlarda ve mutlaka yıkadıktan sonra
doğramayı tercih ederek salatadan alacağınız faydayı artırabilirsiniz.

 

Salatanızı lezzetlendirmek için kullanabileceğiniz soslar Migros Sanal Market’te! Sipariş vermek için hemen tıklayın.