Evde Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

Şalgam suyu; kebap çeşitlerinin yanına çok yakışmasıyla bilinen, vitamin ve
mineraller yönünden zengin, en sağlıklı içeceklerden biridir. Özellikle kış
aylarında tüketilerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Anavatanı Adana olarak bilinir, patenti ise Tarsus’a aittir. Sağlıklı bir içecek
arayanlar için acılı ve acısız seçenekleriyle sofralardaki yerini garantiler; ancak
içerdiği tuz miktarı nedeniyle tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi önerilir.

Şalgam suyunu Migros gibi birçok satış noktasından kolayca bulabileceğiniz
gibi evde kendi ellerinizle de hazırlamanız mümkün. Evde şalgam suyu nasıl
yapılır, buyurun şalgam suyu tarifinin detaylarına birlikte bakalım…

  •  1 kilo mor havuç, 1 kilo şalgam ve 4 adet pancarı soyup doğrayın ve 4
    litrelik iki kavanoza eşit şekilde paylaştırın.
  •  6 adet meksika biberin saplarını kesip ikiye kesin ve kavanozlara
    paylaştırın.
  •  1 avuç çiğ nohut ve 2 avuç kalın bulguru ekleyin.
  •  4 yemek kaşığı tuz ve 4 tatlı kaşığı limon tuzu ve dilerseniz iri doğranmış
    5 diş sarımsağı bir kâseye alıp üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin ve
    eriyene kadar karıştırın.
  •  Karışımı kavanozlara paylaştırın.
  •  Kavanozları ağızlarına kadar suyla doldurup kapaklarını kapatın.
  •  Güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın.
  •  15-20 gün boyunca her gün açıp karıştırın.
  •  En geç 21. günün sonunda ince bir tülbentten geçirip dar boğazlı cam
    şişelere alın ve buzdolabına kaldırın.
  •  Şalgam suyu, içiminize hazırdır.

Şalgam Suyu Yapılışında Dikkat Etmeniz Gereken Püf Noktaları Nelerdir?

Şalgam suyu yaparken püf noktalarına dikkat ederseniz daha iyi sonuçlara
ulaşabilirsiniz. Peki, şalgam suyu yapımında nelere dikkat edilmelidir? İşte,
onlardan bazıları:

  •  Daha acılı ya da acısız şalgam suyu isterseniz tarifteki acı biberleri
    tamamen çıkarabilir ya da üzerlerine ekleme yapabilirsiniz.
  •  Kullanılacak mor havuçların şalgamın toprak kokmaması için
    topraklarından iyi arındırıp birkaç dakika sirkeli suda bekletmeyi
    unutmayın.
  •  Mor havuç yerine şalgam turpu kullanarak daha gerçek bir lezzete
    ulaşabilirsiniz.
  •  Beklemeye bıraktığınız kavanozu en fazla 4 günde 1 açarak havasını alın.

Şalgam suyunu hangi yemeklerin yanında tüketebileceğinizi sayfamızı ziyaret
ederek öğrenebilirsiniz:

Şalgam Suyu Hangi Yemeklere Yakışır?

 

 

Hem lezzetli yemeklerinizde hem de evde kendi şalgam suyunuzu yapmak istediğinizde kullanabileceğiniz malzemeler Migros Sanal Market’te!

 

Yayla nohut ile isterseniz güzel bir nohut yemeği isterseniz lezzetli bir şalgam yapabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

İpek iri pilavlık bulguru evde yapacağınız şalgam suyunda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.