San Sebastian Cheesecake Yapımının 6 Püf Noktası

İspanya’nın San Sebastian kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan
bu cheesecake’i sevmeyen neredeyse kalmadı. San Sebastian; bolca peyniri,
yumuşacık kıvamı ve nefis lezzetiyle gerek özel günlerin gerekse günlük
keyiflerin vazgeçilmezi haline geldi.
Siz de bu özel lezzeti evde yapmayı denemek isterseniz ihtiyacınız olan püf
noktalarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Damaklarda tat bırakacak bir
San Sebastian nasıl yapılır, işte 6 püf noktası…

1. Malzemeleri Azar Azar Ekleyin

San Sebastian yaparken malzemeleri tarifteki sıraya göre eklemenin yanı sıra
yavaş yavaş eklemeye de özen göstermelisiniz. Böylece homojen bir karışım
elde edebilir, lezzetli bir sonuca ulaşabilirsiniz. Aksi takdirde malzemeler
birbirine iyi karışmayacak ve lezzet olumsuz bir şekilde etkilenecektir.

2. Malzemeleri Az Çırpmaya Dikkat Edin

Konu, birbirine karışması gereken malzemeler olduğunda birçoğumuz uzun
süren bir çırpma aşaması olduğunu düşünür. Ancak gereğinden fazla yapılan
çırpma işlemi, hamurda hava kabarcıklarının artmasına ve hamurun
çatlamasına neden olabilir. Bu ise San Sebastian’da karşılaşmayı hiç
istemediğimiz bir durumdur. Dolayısıyla malzemelerin tam olarak karıştığına
emin olduktan sonra çırpma işlemini sonlandırmak en doğrusu olacaktır.

3. Vanilyayı Sonradan Ekleyin

Herhangi bir tarifte yumurta kokusunu duymaktan hoşlanmayanlardansanız bu
püf noktası sizin için geliyor. San Sebastian yapımı sırasında vanilyayı
yumurtadan sonra eklemeye dikkat edin. Böylelikle yumurta kokusunu vanilya
ile bastırabilir, yumurta sevmeyenlerin keyfini bozmazsınız.

4. Kelepçeli Kalıp Kullanın

San Sebastian yapımında en önemli detaylardan biri, kekin kalıptan
çıkarılmasını kolaylaştırmak ve böylelikle kekin dağılmasını önlemektir. Bu, en
zor aşama gibi görülse de kelepçeli kalıp sayesinde büyük bir kolaylık elde
edilebilir. San Sebastian hamurunu mutlaka yağlı kâğıt serdiğiniz kelepçeli
kalıba dökmeye dikkat edin. Sonunda servise hazır hale hiç dağılmadan,
kolayca getirebildiğinizi göreceksiniz.

5. Fırını Önceden Isıtın

Birçok tarifte olduğu gibi San Sebastian yapımında da fırını önceden ısıtmak
son derece önemlidir. Bu sayede hamurun tamamının eşit bir şekilde pişmesini
sağlar, yanma ya da çiğ kalma gibi riskleri ortadan kaldırabilir, kusursuz
sonuçlara ulaşabilirsiniz.

6. Kademeli Soğutun

Kusursuz bir San Sebastian için ideal kıvamda bir kek dokusu yakalamak
gerekir. Bunun için de dikkat etmeniz gereken ilk nokta, pişen keki anında
fırından çıkarmak yerine kapağı açık fırında 20 dakika kadar bekletmektir. Bu
sayede kademeli bir soğutma yaparak kekin normalden fazla çökmesini
önleyebilecek, pürüzsüz bir kek dokusu elde edebileceksiniz.

 

Metaltex kelepçeli kek kalıbı ile San Sebastian kekinizi çok daha rahat pişirebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Leva yuvarlak kilitli kulplu kek fanusu ile yaptığınız San Sebastian’ı güzelce muhafaza edebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.