Sarımsakları Çürütmeden Saklamanın 5 Yolu

Sarımsak, birçok tarifin en önemli malzemesidir. Mis gibi kokusuyla büyüler, faydalarıyla
sağlık verir. Akla gelen her tarife lezzet katabildiği için mutfakta daima elimizin altında
hazır bulunması önemli bir zaman kazandırır. Bunun için sarımsakları topluca soyup
muhafaza etmek gerekir. Peki, nasıl? Yazımızın devamında sarımsakları çürütmeden nasıl
saklayabileceğinize dair önerilerde bulunduk. Siz de bu öneriler sayesinde hem israfı
önleyebilir hem de hayatınıza büyük bir kolaylık katabilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Kavanozlayın

Yemek yapma sırasında size büyük bir kolaylık sağlayacak, önemli bir zaman kazandıracak
ilk yöntemle başlıyoruz. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları uygun büyüklükte bir
kavanoz içerisine doldurun. Daha sonra sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı
ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatarak buzdolabına yerleştirin. Bu sayede
sarımsaklar, soymakla uğraştırmadan dilediğiniz an kullanıma hazır olacak ve uzun süre
taze kalacaktır.

2. Rendeleyin

Pratikliği sevenler için iki kat sevindirecek bir yöntem daha! Sarımsakları uzun süre
çürümeden saklayabilmek için rendelemeyi deneyebilirsiniz. Dilediğiniz miktarda sarımsağı
rendeleyip bir miktar tuzla karıştırın. Daha sonra üzerine zeytinyağı da ekleyip
kavanozlayarak buzdolabına yerleştirin. Bu yöntem sayesinde sarımsakların ömrü çok daha
uzun; sarımsaklı tariflerin hazırlanış süresi çok daha kısa olacak!

3. Dondurun

Yaz sebzelerini kış mevsiminde de yiyebilmek için derin dondurucudan sıkça
yararlanıyorsanız bu kez o güçten sarımsaklar için yararlanmaya ne dersiniz? Soyduğunuz
sarımsakları buzdolabı poşetlerine ya da buzluk saklama kaplarına doldurduktan sonra
derin dondurucunuza yerleştirin. Kullanıma hazır olan sarımsakları dilediğiniz zaman eritip
dilediğiniz şekilde tüketin.

4. Turşusunu Kurun

Neden olmasın? Sarımsakları daima saklayacak kadar seviyorsanız turşusunu kurmak iyi bir
fikir olabilir. Soyduğunuz sarımsakları bir miktar tuz, bir miktar sirkeyle harmanlayıp
kavanozlara doldurun ve beklemeye bırakın. Kısa bir sürede fermente olup çok daha
sağlıklı hale gelen sarımsakları dilediğiniz zaman, dilediğiniz şekilde tüketin.

Sarımsak Turşusu Tarifi

5. Örün

 

Saç örgüsüne maruz kalan sarımsaklar, pazarlarda sıkça gördüğümüz karelerden biridir.
Peki, neden? Eğer ki sarımsaklarınızı sapları ile aldıysanız sarımsaklarınızın ömrünü uzatma
şekliniz tam da bu olacak! Nasıl mı? Sarımsak saplarını örerek filizlenmelerin önüne
geçebilir ve sarımsağın tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz. Ördüğünüz sarımsakları
karanlık ve serin bir yerde saklamayı da unutmayın!

 

Paşabahçe Kırmızı Kavanoz ile sarımsaklarınızı muhafaza edebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

 

Gondol Sarımsak Rendesi ile sarımsaklarınızı rendeleyerek saklayabilir ve dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz! Satın almak için hemen tıklayın.