Sarma Yaprağı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Nefis bir yaprak sarmayı kim sevmez? Yanına bol yoğurdu ya da üzerine bol
limonuyla tadına doyum olmaz. Hadi, şimdi biraz da filmi geri saralım ve
sarmanın yaprağını seçme aşamasına gelelim… Yazımızın devamında kusursuz
bir sarma için şüphesiz ki en önemli malzeme olan asma yaprağının nasıl
seçildiğini sizin için anlattık. İşte, asma yaprağı seçerken dikkat edilmesi
gerekenler…

1. Etli mi Yoksa Zeytinyağlı mı Yapacağınıza Karar Verin

Yaprak seçiminde başarılı olabilmek için öncelikle şuna karar vermeniz gerek;
“Karşı konulamayan sarma, sizin için etli mi yoksa zeytinyağlı mı demek?” Bu
sorunun cevabında yaprakları nasıl seçmeniz gerektiği gizli. Eğer ki etli yaprak
sarma pişirmek istiyorsanız daha küçük yaprakları seçmeniz gerekirken
zeytinyağlı yaprak sarma pişirmek için daha geniş yapraklar en iyi sonucu
almanızı sağlayacaktır.

2. Rengine Dikkat Edin

Lezzetli bir yaprak sarma için satın almak istediğiniz yaprakların rengi de size
iyi bir ipucu demektir. Açık renkte olan yapraklar her zaman daha taze, daha
ince ve damarsızdır. Dolayısıyla daha iyi bir lezzet deneyimi sunarlar. Almak
istediğiniz yaprakları açık renkli olanlardan seçmeye dikkat edin.

Erikli Yaprak Sarma Tarifi

3. İnce Olmasına Dikkat Edin

İster zeytinyağlı ister etli sarma yapacak olun ince yaprak seçmek, lezzetin
kusursuz olması için neredeyse yeterlidir. Sarma işlemi daha zor sayılsa da
ince yapraklarla yapılan sarmalar daha kolay pişer, yağını ve suyunu daha iyi
çeker ve yumuşacık olurlar.

4. Salamura Olmasına Dikkat Edin

Sarma yapraklarını satın aldıktan sonra onları sarmak dışında pek de zahmete
girmek istemiyorsanız sizin için salamura yapraklar en iyi seçenekler olacaktır.
Aksi takdirde aldığınız yapraklar eğer ki yeşil yani tazeyse sarma işlemi
öncesinde yaprakları mutlaka haşlamanız ve salamura etmeniz gerekir.

5. Zedelenmemiş Olmasına Dikkat Edin

Tahmin edersiniz ki sarma yaprakları çok narin bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla
aralarında zedelenmiş hatta yırtılmış halde bulunanları gayet normaldir.
Zedelenmiş ya da yırtılmış yaprakları tencere dibine yerleştirerek pişirme
aşamasında oluşacak dibi tutma, yanma gibi tehlikelerin önüne geçebilirsiniz.
Ancak satın alırken büyük bir zarara uğramamak için yaprakları dikkatle
incelemeyi aralarında zedelenmiş yaprakların olup olmadığını tespit etmeyi
unutmayın.

 

Yaprak sarma  Migros Sanal Market’te! Sipariş vermek için hemen tıklayın.