Gelsin Domates Sos: Sebze Kızartırken En Sık Yapılan Hatalar

Izgara sebzeler, et yemeklerinin vazgeçilmez garnitürleri. Hal böyle olunca en az et kadar sebzelerin pişme kıvamı da önemli. Bugün sizin için sebze kızartırken en sık yapılan hataları derledik.

1- Sebzeleri aynı boyutta kesmek yalnızca güzel bir görünüm sağlamaz aynı zamanda pişirme sürelerini de eşitler.

soğan

2- Yanlış bir pişirme tavasında ızgara yapmak, mutfağın allak bullak olmasına neden olabilir. Sebzeler, piştikçe su salar bu da yanlış tencere seçimi yaptıysanız size sağlam bir temizlik kapısı açar! Bunu önlemek için sebzelerin altına yağlı kağıt koyabilirsiniz.

sebzeli-mantar-dolmasi

3- Yeteri kadar yağ eklediğinize emin misiniz? Sebze kızartırken, zeytinyağı kullanımına dikkat edin. Sadece lezzet vermek için değil yakmamak için de!

zeytinyağı

4- İdeal pişirme oranı 400°F ve 425°F arasında olmalı. Aksi olursa yanmaları da muhtemel olacaktır.

duduklu-tencere2

5- Sebzeleri fırında bile pişiriyor olsanız, ara sıra onları çevirmek daha iyi bir sonuç almanıza yardımcı olabilir.

Sebzeli Köfte Tarifi