Sebzeler Derin Dondurucuda Nasıl Saklanmalı?

Özellikle yaz aylarında derin dondurucuda sakladığınız sebzelerinizi çeşit çeşit yemeklerde kullanarak konuklarınızı şaşırtmak istemez misiniz? İşte size sebzelerinizi ilk günkü tazeliğiyle saklayabilmeniz için birkaç ipucu.

sebze

1)          Saklamak istediğiniz sebzelerinizi kendi mevsimlerinde seçin ve hemen dondurucuya atın. Hatta mümkünse pazara çıktıkları ilk anda alışverişinizi yapın.

2)          Sebzelerinizi derin dondurucuya atmadan önce kısa bir süre haşlayın. Böylece olgunlaşmalarını sağlayan enzimlerini durdurabilir ve bozulmalarını engelleyebilirsiniz.

sebze-dondurma

3)          Sebzelerinizi haşladıktan sonra, onları soğuk suyun içine koyarak yavaş yavaş soğumalarını sağlayın. 

4)          Sebzelerinizi dondurucuya koymadan önce vakumlu bir poşet kullanın ve hava almayacak, sıkı bir şekilde paketlediğinizden emin olun. 

sebzeler-nasil-dondurulur

5)          Dondurucuda sakladığınız sebzeleriniz elbette ki sonsuza kadar dayanmayacak. Bu nedenle 1 yıl içinde tüketmeye özen gösterin.