Sindiriminize Sağlık: Evde Kefir Nasıl Yapılır?

Probiyotik süt ürünlerinden olan kefir, sindirim sağlığı için önemli bir içecektir.
Düzenli olarak tüketildiğinde mide ve bağırsakların daha iyi çalışmasına katkıda
bulunur, onları çeşitli hastalıklardan korur. Bu yüzden her sofrada bulunması,
çocuktan yetişkine herkesin tüketmesi gerekir. Böylesine şifalı bir seçeneği
hazır almak yerine evde kendiniz yapmak istiyorsanız böyle buyurun; size kefir
yapılışını adım adım anlatıyoruz. İşte, detaylar…

  •  Kefir Mayası Edinin: Evde kefir yapabilmek için ihtiyacınız olan en önemli
    malzeme, iyi bir kefir mayasıdır. Kefir mayasını organik ürün satan
    noktalardan, market ya da aktarlardan bulabilirsiniz.
  •  Malzemeleri Bir Araya Getirin: Kefir için ihtiyacınız olan diğer malzemeler
    1 litre süt, 1 çorba kaşığı kefir mayası, cam kavanoz, plastik süzgeç ve
    tahta kaşıktır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra gerisi şansınız ve
    el hünerinize kalıyor.
  •  Sütü Kaynatın: Tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra ilk olarak
    sütü kaynatmakla başlayın. Böylelikle sütteki bakterileri öldürecek,
    mayalanma sürecini kolaylaştıracaksınız.
  •  Kefir Mayasını Ekleyin: Kaynayan süt oda sıcaklığına geldikten sonra
    cam bir kavanoza boşaltın ve ardından kefir mayasını ekleyin.
  •  Üzerini Örtün: Sıra geldi, en can alıcı noktaya… Kefirin güzelce
    mayalanması için cam kavanozun üzerini hava alacak şekilde örtün.
    Bunun için ince bir tülbent ideal bir seçimdir.
  •  Bekletin: Kefir mayalı sütü üzeri örtülü bir şekilde 20-25 dakika kadar
    beklemeye bırakın. Bu aşamada kefir, süt kıvamından ayransı kıvama
    geçiş yapmaya başlayacaktır.
  •  Test Edin: Kefir yapımında en önemli aşamaları geride bıraktınız, geriye
    kefirin olup olmadığını test etmek kaldı. Bunun için şişeyi sallayarak
    kefirin yoğunluğunun artıp artmadığını anlayabilirsiniz. Yoğunluk artmış
    ve şişede tıpkı ayranda olduğu gibi çizgili görünümler oluşuyorsa kefir
    hazır demektir.
  •  Pıhtılaşmaya Bırakın: Son olarak 18-24 saat daha oda sıcaklığında
    beklemeye bırakın. Bu süre içerisinde kefir, pıhtılaşmaya başlayacaktır.
  •  Süzün: Pıhtılaşan kefiri şişeyi sallayarak iyice çalkalayıp ardından plastik
    süzgeçten tahta kaşık yardımıyla süzerek yeni bir şişeye aktarın.
  •  Buzdolabına Yerleştirin: Ardından kefiri 12 saat kadar buzdolabında
    bekletip tüketime hazır hale getirin. İşte, bu kadar kolay!
  •  Keyifle Tüketin: Tüm aşamaları tamamlanan kefiri istediğiniz an ister tek
    başına ister çeşitli tariflere katarak tüketebilirsiniz. Ev yapımı kefirinizi 2-
    3 gün boyunca buzdolabında güvenle muhafaza edebilirsiniz ancak daha
    fazla bekletmemeye dikkat etmelisiniz.Evde kefir yapmanın püf noktaları için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın:

     

Evde Kefir Yapmanın 5 Püf Noktası

 

 

Kefir siparişlerinizi Migros Sanal Market üzerinden verebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.