Soğuk Baklava Yapımının 5 Püf Noktası

Sütlü Nuriye ve güllaçtan esinlenilerek ortaya çıkan soğuk baklava, kısa zamanda tatlı
severlerinin kalbini kazandı. Yaz aylarında şahane bir ikramlık haline gelen soğuk baklava,
sizin de favoriniz arasına girdiyse onu kısa zamanda kendi ellerinizle de yapmak
isteyebilirsiniz.

Yazımızın devamında soğuk baklava yapımının püf noktalarını sizin için derledik. Her bir
püf noktasıyla şahane bir sonuca daha yakın olabilir, soğuk baklavanın en güzelini kendi
ellerinizle hazırlayabilirsiniz. İşte, soğuk baklava yapımının 5 Püf noktası…

1. Ilık Malzemeler Kullanın

Ilık malzeme kullanımı özellikle hamur işi tariflerinde büyük önem taşır. Malzemelerin
ılıklığı sayesinde ideal bir kıvam elde etmek kolaylaşır. Bu ipucu, elbette ki soğuk baklava
yapımında da değişmiyor. Soğuk baklava hazırlığında da tıpkı normal baklava hazırlığında
olduğu gibi ılık malzemeler kullanmaya dikkat edin.

2. Hamuru Dinlendirin

Soğuk baklava yapımında en önemli malzeme, elbette ki hamurdur. Hamurun en iyi sonucu
verebilmesi için her tarifte olduğu gibi soğuk baklava tarifinde de dinlenmesi önemlidir.
Hamuru kullanmaya başlamadan önce oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletmek,
hamurun kolay ve hasar almadan açılmasını sağlar. Aynı zamanda sonucun daha lezzetli
olmasına önemli bir katkıda bulunur.

3. Şerbetini Hazırlayın

Baklava hamurunu dinlenmeye bırakmışken sakın, kendinizi de dinlenmeye bırakacağınızı
sanmayın. Bu sırada şerbet hazırlığına başlayın. Baklava şerbetini ne kadar erken
yaparsanız o kadar çok soğuyacak ve tüketilmeye hazır hale gelecektir. Unutmayın; soğuk
baklavanın ismini veren en önemli özellik, tam kıvamındaki soğuk şerbetidir.

4. Tereyağı Köpüklerini Temizleyin

Soğuk baklavanın o güzel lezzetini veren, önemli malzemelerden biri de tereyağıdır.
Tereyağını eritme sırasında oluşan köpükleri temizlemeyi unutmayın. Bu sayede tatlının
üzerinde yer alacak tereyağının yanmasını engelleyebilirsiniz.

5. Süsleyin

Soğuk baklavanızı sade mi yoksa biraz süslenmiş olarak mı tüketeceğinize karar verin. Eğer
ki süslemek istiyorsanız bu işlem için baklavanın en az 2 saat boyunca soğuduğundan emin
olun ve öyle harekete geçin. Tamamen soğuyan baklavanın üzerine rendelenmiş bitter
çikolata, toz Antep fıstık, kakao tozu, file badem, dövülmüş fındık gibi seçenekler ilave
edin. Sonunda hem lezzeti hem de sunum güzelliği katlanmış bir baklava elde
edebileceksiniz.

Soğuk baklava, sofralarımız için yeni bir arkadaş sayılsa da hazırlık aşamasının zorluğu ile
hiç de yabancı bir arkadaş değildir. Yeri geldiğinde ev baklavası yapımında olduğu kadar
yorulmanıza sebep olabilir. Emin olmanız gereken tek bilgi ise sonunda tüm emeğinize
değecek bir lezzetin çıkacağıdır.

Soğuk baklava tarifinin videolu anlatımı ve tüm detayları için sayfamızı ziyaret
edebilirsiniz:

Soğuk Baklava Tarifi

 

Güzel bir baklava yapmak için ihtiyacınız olan her şey Migros Sanal Market’te! Sipariş vermek için hemen tıklayın.