Syrniki Nedir, Nasıl Yapılır?

Syrniki; Belarus, Rus, Ukrayna, Letonya ve Sırp mutfaklarında sıkça yapılan bir
lezzettir. Biraz krep biraz da pankeki andıran görüntüsüyle sofraları süsler.
Pratik yapımının aksine tüm dünya mutfaklarında kendinden söz ettirecek bir
etkisi vardır.
Syrniki tam olarak nedir detaylı olarak öğrenmek isterseniz yazımızın
devamında ihtiyacınız olan bilgilere erişebilirsiniz. Üstelik hemen sonrasında
verdiğimiz syrniki tarifini deneyebilir, lezzetini anında yorumlayabilirsiniz. İşte,
detaylar…

1. Syrniki Nedir?

Syrniki aslen Ruslar’a ait, orijinalinde farmers cheese ya da quark, diğer birçok
mutfakta da lor peyniri kullanılarak yapılan bir çeşit kahvaltılıktır. İsteğe göre
yoğurt, bal, reçel, fındık, süt ya da çikolata kreması gibi seçeneklerle birlikte
tüketilir. Kahvaltılık olarak anılmasına rağmen dilediğiniz her öğün için
besleyici bir lezzet olabilir. Protein bakımından en zengin peynir çeşidi olan lor
peynirini sevdiren iyi bir alternatiftir. Bu yönüyle özellikle çocukların
öğünlerinde yer verilebilecek farklı bir besin olabilir.

2. Syrniki Nasıl Yapılır?

Syrniki, dünya mutfaklarından sonra Türkiye’de de epey merak uyandıran
tarifler arasına girmeyi başardı. Hafta sonu, bayram gibi zamanlarda kahvaltı
sofralarında sevdikleriyle toplanmayı seven bizler için syrniki, gözleri
güldürecek bir yenilik olabilir.
Siz de klasik tariflerden sıkıldıysanız detaylı tarifimizle syrniki yapabilir,
kendiniz ya da sevdikleriniz için sofranızda Rus esintilerine yer verebilirsiniz.

İşte, tüm detaylarıyla syrniki tarifi:
– 500 gram tuzsuz lor peynirini bir kaba boşaltın.
– 2 yumurta, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma
tozu, bir tutam tuzu robot yardımıyla karıştırın.
– Hafif yapışkan bir kıvamda hamur elde edecek şekilde 1 yemek kaşığı
kadar unu kontrollü olarak ekleyin.
– Daha sonra hamuru rulo haline getirip eşit büyüklükte dilimleyin.
Dilerseniz hamurdan 1 yemek kaşığı kadar parçalar koparıp elinizle köfte
şeklini verin.
– Diğer yandan tavada yağ kızdırın.
– Son olarak şekillendirdiğiniz hamurları una bulayıp tavada
pembeleşinceye kadar kızartmaya başlayın. Bir tarafları pembeleştikten
sonra diğer taraflarını da pembeleşmeleri için çevirin.
– Pişen hamurların fazla yağlarını havlu kâğıt üzerinde çektirin. Her birinin
üzerine pudra şekeri serpin.
– Ruslar gibi yoğurt ve bal eşliğinde, soğutmadan tüketebilirsiniz.

 

Harika syrnikiler yapmanız için harika malzemelere ihtiyacınız vardır, işte sizin için önerilerimiz…

Tahsildaroğlu Torba Lor Peyniri ile syrnikinize harika bir lezzet katın. Hemen satın almak için buraya tıklayın.

Syrnikinize eşlik edecek doğal bir lezzet; Balparmak Çiçek Balı’nı satın almak için hemen tıklayın.