Tahin Kullanarak Yapabileceğiniz 5 Tarif

Tahin; karaciğeri toksinlerden arındıran, vitamin ve mineraller bakımından
zengin, tatlıların üzerini süsleyen, tuzluların lezzetini katlayan yegâne
gıdalardan biridir. Tahinin faydalarından ve lezzetinden haberdarsanız içinden
tahin geçmeyen tarifler sizin için biraz eksik demektir. O halde, sizi yazımızın
içeriğine davet ediyoruz. Birbirinden tahinli bu 5 tarif size çok iyi gelecek! İşte,
detaylar…

1. Tahinli Profiterol

Tatlıların en lezizi, en çikolatalısını bu kez tahinli denemeye ne dersiniz?
Sıradaki tarifimiz tahine bayılanların, değişiklik arayanların bam teline
dokunacak. İşte; sofralara âdeta radikal bir yenilik getirecek, damakların ufkunu
genişletecek tahinli profiterol tarifi:

  •  Derin bir tava içerisine 250 ml su, 1 su bardağı krema, 110 gram tereyağı,
    1 tutam tuzu ekleyin ve ocağa alın.
  •  Tereyağı eriyince 170 gram unu ilave ederek iyice kavurun.
  •  Daha sonra karışımı başka bir kaba alın ve biraz soğumaya başladığında
    5 adet yumurtayı teker teker ekleyip mikserin en hızlı ayarıyla karıştırın.
    (Hamur, koyu bir mayonez kıvamında olmalı.)
  •  Hazırladığınız hamuru sıkma poşetinin ya da aletinin içine aktarın.
    (Buzdolabı poşeti de olabilir.)
  •  Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye büyük toplar halinde, birbirlerine çok yakın
    olmadan sıkın.
  •  180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.
  •  Tahin sos için: 1 su bardağı kremayı ısıtın, 1 su bardağı tahini ekleyip
    ateşten alın ve karıştırın.
  •  1 su bardağı pudra şekerini ilave edin ve tekrar karıştırın.
  •  Pişmiş profiterol toplarınızı ortadan ikiye bölün, arasına dondurma
    ekleyin, üzerine tahin sosu dökün ve servis edin.

    Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

    https://migrostv.migros.com.tr/tahinli-profiterol-tarifi/

2. Tahin Soslu Karnabahar

Tatlıdan tuzluya her tarife kendini yakıştırabilen tahine bu kez karnabaharların
üzerinde yer veriyoruz! Siz de farklı bir lezzet arıyorsanız C vitamini zengini
karnabaharı tahinle buluşturup çok daha besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz.
İşte, tahin soslu karnabahar tarifi:

  •  500 gram karnabaharı 1,5 litre suyun içinde 10-12 dakika boyunca
    haşlayın.
  •  Haşlanan karnabaharı ayrı bir kapta karıştırdığınız 2 yemek kaşığı
    zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuzla harmanlayın.
  •  Sosu için; 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, yarım çay bardağı tahin, 2 çay
    bardağı yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı, biraz tuz ve 1 diş sarımsağı
    blenderden geçirin.
  •  Son olarak karnabaharı servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız
    tahinli sosu ilave edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tahin Soslu Karnabahar Tarifi

3. Tahinli Piyaz

Bol soğanlı bir piyaz, ızgara köftenin değişmez yoldaşı hem lezzet hem de
mineral zenginidir. Kimileri için salata, kimileri için meze, kimileri içinse ana
yemektir. Piyaz sizin için nedir bilemeyiz ama tahinle denemek isteyeceğinizi
söyleyebiliriz. Siz de farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız tahinli piyaza
sofranızda yer açın. İşte, tahinli piyaz tarifi:

  •  400 gram kadar haşlanmış kuru fasulyeleri durulayıp fazla suyunu
    süzdürün.
  •  Uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz 3 adet orta boy domatesin
    kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
  •  Çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz 3 adet orta boy yeşil biberleri yarım
    ay şeklinde dilimleyin.
  •  Kabuklarını soyduğunuz 1 adet kırmızı soğanı ince ince, piyazlık
    doğrayın. Tuzla ovup duruladıktan sonra fazla suyunu süzdürün.
  •  Sos için; 4 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı
    elma sirkesi, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı sarımsak püresi, 1
    çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı kimyonu karıştırın. Son olarak
    doğramış olduğunuz tüm malzemeleri ekleyip harmanladıktan sonra
    bekletmeden servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tahinli Piyaz Tarifi

4. Tahinli Kurabiye

Çayın yanına kurabiye, harika bir fikir. Peki ya, kurabiye içine bolca tahin nasıl
fikir? Bu fikri, sıradaki tarifimizde deneyelim istedik ve ortaya mest eden bir
lezzet çıkardık. Siz de tahin seven bir dostunuza çay yanında ikram
edebileceğiniz bu tarifi hemen hazırlayabilirsiniz. Tahinli kurabiye nasıl yapılır,
buyurun cevabımıza:

  •  1 su bardağı tahin, 5 yemek kaşığı sıvı yağı bir kabın içerisine alıp
    karıştırın.
  •  Ardından 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı
    dövülmüş fındık ve 1 paket vanilyayı ekleyip yumuşak ama ele
    yapışmayan bir hamur elde edene dek karıştırın.
  •  Ele yapışan bir kıvam olursa az bir miktar daha un ilavesi yapabilirsiniz.
  •  Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine cevizden biraz daha küçük parçalar alıp
    elinizle yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  •  Önceden 170 derecede ısıtılmış bir fırında yaklaşık 15 dakika kadar üzeri
    kızarıncaya kadar pişirin.
  •  Tabağa alıp servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tahinli Kurabiye Tarifi

5. Tahin Helvalı Yufka

Tahin sevenleri için listemizde tahin helvalı bir lezzete de yer vermesek
olmazdı. Taptaze yufkalardan yapılmış çıtır çıtır bir böreğe karşı koymak ne
kadar da zordur değil mi? İşte; bu zorluk derecesini bu kez tahin helvasıyla
katlıyor, sizi zorlu bir lezzet tüneline davet ediyoruz! Eğer ki bu tarifimizi
denerseniz kendinizi durdurmanız gerçekten zor olabilir! İşte, farklı mı farklı
tahin helvalı yufka tarifi:

  •  2 adet yufkayı 3-4 parmak eninde uzun uzun kesin.
  •  1 kâse tahin helvayı ezip 1 yemek kaşığı kadar yufkanın ucuna koyarak
    üçgen şeklinde sarın.
  •  Sıvı yağda kızarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak
    servis yapın.

    Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

    https://migrostv.migros.com.tr/tahin-helvali-yufka/

 

Migros markalı tahin ve pekmezi isterseniz karıştırıp lezzetli ve sağlıklı bir kahvaltılık elde edebilir isterseniz de ikisini ayrı ayrı kullanarak lezzetli tarifler yapabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.