Tapas Nedir, Nasıl Yapılır?

Farklı lezzetlerle tanışmak size de heyecan veriyor mu? Dünya mutfağından seçenekleri kendi
beceriniz belki de yorumunuzla denemek gününüzü güzelleştiriyor mu? Cevaplarınız ”evet”; ise
böyle buyurun. Sizi bir de ”Tapas”; ile tanıştıralım.

Yazımızın devamında tapas nedir, nasıl yapabilir öğrenebilir, sofranıza farklı bir lezzet katarak
sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Buyurun, detaylara…

1. Tapas Nedir?

Tapas, İspanyol mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ortaya eklenen, küçük İspanyol
mezeleridir. İspanyol halkı genellikle iş çıkışı gibi zamanlarda yemeği keyifli bir şekilde geçiştirmek
için tercih ederler. Bir çeşit ara öğün ya da meze olarak tanımlanır.

2. Birçok Çeşidi Bulunur

Tapas, çeşitli malzemeler kullanmakta özgürlük sunan bir lezzettir. Bu yönüyle her damak zevkine
hitap etme şansı büyüktür.

3. Tapas Nasıl Yapılır?

Tapas yapımında birçok malzemenin kullanımı uygun olsa da temelde ihtiyacınız olan malzemeler;
genellikle ekmek dilimleri ve şarküteri gibi malzemelerdir. En önemli kural ise uyumlu
malzemelerin seçilmesi ve iştah açıcı bir sonuç çıkarabilmektir.
Siz de bugünkü sofranıza tapas eklemeye kararlıysanız buyurun, en sevilen Tapas tariflerinden
bazılarına:

Ançuezli Tapas Tarifi:

● Tüketim ihtiyacınıza göre belirlediğiniz miktarlarda küp küp doğranmış kurutulmuş
domates, kapari, ince doğranmış soğan ve maydanozu güzelce karıştırın.

● Dilimlediğiniz kızarmış ekmeklerin üzerine hazırladığınız karışımı sürün.

● Son olarak üzerine bir parça ançuez ekleyip limon suyu gezdirin. İsteğe göre çam fıstığı da
serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Parmesanlı Tapas Tarifi:

● 1 cm kalınlığında dilimlediğiniz domatesleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

● Domateslerin üzerine ince dilimlenmiş parmesan, tuz, karabiber ve kekik serpin.

● Hazırladığınız domateslerin üzerleri E bir miktar zeytinyağı da gezdirdikten sonra 180
dereceye ayarladığınız fırına verin.

● 15 dakika pişirdikten sonra sade olarak ya da kızarmış ekmek üzerine yerleştirerek servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Zeytinli Tapas Tarifi:

● Tüketim ihtiyacınıza göre belirlediğiniz miktarlarda ince kıyılmış zeytin, sarımsak,
maydanoz, kişniş, zeytinyağı, sirke, pul biberi güzelce karıştırın.

● Hazırladığınız karışımı kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine yayıp servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun.

 

Temel gıda alışverişlerinizi Migros Sanal Market’ten yapmak için hemen tıklayın.